Logo groeiendbest.nl


De vertrekkende leden van de Jeugdraad en de begeleiders Ine van der Looij en Rian de Vrij.
De vertrekkende leden van de Jeugdraad en de begeleiders Ine van der Looij en Rian de Vrij. (Foto: )

Afscheid zonder lintje

Misschien is het opgevallen, maar de Jeugdraad heeft dit jaar geen jeugdlintje uitgereikt. “We hadden helaas geen aanmeldingen die voldeden aan de reglementen”, legde Florian Schoenmakers, lid van de Jeugdraad, vorige week tijdens de laatste vergadering voor de vakantie, uit.

Door Theo Louwers

BEST - Schoenmakers: “Dit vinden we heel erg jammer. We kunnen ons niet voorstellen dat er geen jongeren in Best zijn die zich extra inzetten voor een ander.”

Mocht je bij het lezen van dit bericht denken, ik weet wel iemand, dan kan je nu al aanmelden voor een jeugdlintje voor volgend jaar. “Wij zijn op zoek naar Bestse Bikkels. Jongeren die een bijzondere daad hebben verricht of al meerdere jaren vrijwilligerswerk doen. Wij denken dat er in deze tijd, waarin door corona meer mensen dan ooit hulp nodig hebben gehad, er zeker jongeren zijn die iets moois hebben betekend voor hun omgeving. Ken je iemand, meldt deze jongere dan nu aan voor een jeugdlintje voor volgend jaar.”
Meer informatie is te vinden op de website, of stuur een mailtje naar jeugdraadbest@gmail.com.

Toespreken

Burgemeester Hans Ubachs kon de vergadering niet voorzitten in verband met vakantie. Hij sprak de leden toe via een videoverbinding. Ubachs wenste de vertrekkende leden veel succes op hun nieuwe school. Wethouder Rik Dijkhoff nam de honneurs waar. Ook begeleiders Ine van der Looij en Rian de Vrij namen afscheid. Wethouder Ria van der Hamsvoord sprak de leden van de Jeugdraad toe. Zij nodigde ze uit ideeën in brengen over de aanpak van het coronavirus. “Hoe denken jullie dat het virus kan worden voorkomen of hoe de aanpak verbeterd kan worden? Als jullie ideeën hebben, verzamelen wij ze en zorgen ervoor dat ze in Den Haag komen.”

Afscheid

Afgelopen donderdag werd ook afscheid genomen van de leerlingen, die namens groep acht deel uitmaken van de Jeugdraad. Zeven leerlingen en twee begeleiders komen volgend schooljaar niet meer terug. Na afloop van de vergadering gingen de leden van de Jeugdraad en hun begeleiders naar de natuurspeeltuin in De Vleut. Op enkele scholen zijn al verkiezingen gehouden voor de Jeugdraad, andere scholen moeten dit nog organiseren. Een oproep om nieuwe begeleiders leverde tot nu toe drie aanmeldingen op. Met deze mensen worden binnenkort gesprekken gevoerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden