Oud-wethouder Wilma van der Rijt overhandigt Maarten Claessens, bestuursvoorzitter van Stichting Leergeld, een cheque van 395 euro.
Oud-wethouder Wilma van der Rijt overhandigt Maarten Claessens, bestuursvoorzitter van Stichting Leergeld, een cheque van 395 euro. (Foto: )

Cheque van 395 euro voor Stichting Leergeld

In maart werd afscheid genomen van wethouder Wilma van der Rijt. Zij werd benoemd tot burgemeester in Brunssum. In plaats van afscheidscadeaus vroeg zij haar gasten om een bijdrage te leveren aan Stichting Leergeld.

BEST - Vorige week vrijdag was de oud-wethouder in Best om de cheque te overhandigen aan de stichting. Op corona-afstand overhandigde zijn de cheque van 395 euro aan Maarten Claessens, bestuursvoorzitter van Stichting Leergeld e.o. "In mijn periode als wethouder had ik jeugd in mijn portefeuille, ik heb veel affiniteit met jeugd. Stichting Leergeld kan geld altijd gebruiken. Het wordt één op één ingezet voor kinderen. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Daarom heb ik voor deze stichting gekozen."

"In deze crisistijd krijgen we meer aanvragen binnen", vult Claessens aan. "Het gaat om een kwetsbare groep, die toch al vaak de dupe is. Het zijn gezinnen, die geen vlees op de botten hebben. Als Leergeld hebben wij meer armslag dan gemeenten. Wij kunnen maatwerk leveren. Wij hebben tot nu toe dertig laptops uitgedeeld om te voorkomen dat kinderen buiten de boot vallen. Zo kunnen ze toch thuisonderwijs volgen."

Meer berichten