Logo groeiendbest.nl


Jan Vroomans en Jasper de Vries op het veld. "Van harken, schoffelen, planten en zaaien tot en met het oogsten, inpakken en afleveren bij onze afhaalpunten in de regio: er is altijd wat te doen."
Jan Vroomans en Jasper de Vries op het veld. "Van harken, schoffelen, planten en zaaien tot en met het oogsten, inpakken en afleveren bij onze afhaalpunten in de regio: er is altijd wat te doen." (Foto: )

De Tuin van Best verwelkomt extra hulp

Begin dit jaar startten Jan Vroomans en Jasper de Vries met hun biologisch dynamische tuinderij De Tuin van Best aan de Kapelweg 11 te Best. Inmiddels hebben zij hun draai gevonden en nemen wekelijks inmiddels zo’n 100 particulieren hun groentepakketten af.

BEST - Letterlijk een gezonde start dus. Maar extra helpende handjes zijn van harte welkom.

Wat is er spannender dan midden in je leven een carrièreswitch te willen maken, voor een paar jaar naar een gerenommeerde biologisch dynamische school te gaan en daar tijdens een stage een zielsverwant tegen te komen die dezelfde visie en plannen blijkt te hebben? Namelijk je werk maken van eerlijke, duurzame en vooral ook lekkere groenten die op ecologische wijze worden gekweekt. Dat overkwam Jan Vroomans en Jasper de Vries een aantal jaar geleden. Jan Vroomans: “Tijdens onze gesprekken kwamen wij al snel tot de conclusie dat wij geen managers wilden worden, maar dat wij vooral ook zelf lekker op het land wilden werken. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat wij bewust hebben gekozen voor relatieve kleinschaligheid.”

Jasper de Vries: “Vanwege die kleinschaligheid hebben wij er daarom ook voor gekozen om ons niet op groothandels en winkelketens en dergelijke te richten maar uitsluitend op particuliere klanten en restaurants. Op die manier blijft het overzichtelijk en kan je bovendien voor een minder hoge prijs toch kwalitatief hoogwaardige producten leveren die op een duurzame en milieuvriendelijke manier worden gekweekt. Dat vinden wij belangrijker dan hoge omzetten en veel geld.”

Vroomans: “Tegelijkertijd moeten wij ook realistisch zijn. Om in ons onderhoud te kunnen voorzien en tevens voldoende over te houden om de noodzakelijke investeringen in de tuinderij te kunnen doen zullen wij uiteindelijk toch zo’n 300 pakketten per week moeten gaan verkopen. Met de 100 pakketten zitten wij daar nu nog een stuk vanaf en blijft het aanpoten." Zo hebben beide mannen een parttime baan erbij. "Maar wij hebben het er graag voor over.”

Ze geven aan graag hulp te krijgen van vrijwilligers. Er is namelijk altijd wel wat te doen. De Vries: "Van harken, schoffelen, planten en zaaien tot en met het oogsten, inpakken en afleveren bij onze afhaalpunten in de regio. Kortom, als je zin hebt om regelmatig een dagdeel of meer lekker in eigen tempo aan de slag te gaan in de gezonde buitenlucht, stap dan even ons veld op, bel met Jan (06-45616266) of ga naar de vacaturebank van LEV Best!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden