Logo groeiendbest.nl


Sam Mollee en moeder Marie-José Spierings poseren met de gedichtenbundel 'Woordpijn' die onlangs werd gepresenteerd.
Sam Mollee en moeder Marie-José Spierings poseren met de gedichtenbundel 'Woordpijn' die onlangs werd gepresenteerd. (Foto: )

Gedichtenbundel Sam Mollee uit Best

In haar hoofd is de puzzel opgelost. Sam Mollee (19) schreef de gedichtenbundel 'Woordpijn'. Vorige week vrijdag werd de bundel gepresenteerd in buurthuis 't Centrum. Moeder Marie-José Spierings nam het eerste exemplaar officieel in ontvangst. Woordpijn is een gedichtenbundel vol met gedachten en gevoelens over een leven met psychische problematiek. Gevoelens van pijn en woede en kracht om te blijven vechten en door te gaan.

Theo Louwers

BEST - De afgelopen jaren waren voor Sam niet gemakkelijk. Ze zat met zichzelf en anderen in de knoop. Zo erg zelfs dat ze het bepaalde momenten niet meer zag zitten. "Begin 2016 zag je geen uitweg meer. 'Mama, als je echt van me houdt, laat me dan gaan', zei je. Maar ik kon het niet", sprak moeder Marie-José. "Het werd een heftige en lange tijd, maar op een gegeven moment kwam de ommekeer en kon je dingen loslaten. Je klom uit het dal en kon weer gelukkig zijn. Ik heb het volste vertrouwen dat je kunt bereiken wat je wil."

Knikkende knieën
Sam zelf stond met knikkende knieën voor de aanwezigen. "Mijn gedichtenbundel is het resultaat van constant doorvechten. Het is geschreven om te overleven en ik wil helpen een taboe te doorbreken. Ik wil laten zien dat herstel echt mogelijk is. Soms was het lastig om te uiten wat ik voelde. In deze gedichtenbundel hoop ik een beetje inzicht te kunnen geven over hoe ik dit gedaan heb door middel van te dichten. Het was voor mij een bevrijding om het van me af te schrijven. Wat ik vooral zo mooi vind aan het schrijven is dat je een negatief gevoel om kunt zetten in een positief resultaat. Deze bundel is een uitlaat voor al mijn pijn. Pijn beschreven in woorden, Woordpijn."

Nieuwe inzichten
"Ik hoop dat ik mijn lezers kan helpen door het lezen van deze bundel. Misschien heb jij ook wel last van psychische problematiek. Misschien zoek je steun, misschien herkenning. Ik hoop dat ik daarin mijn steentje bij kan dragen. Tegen deze lezers wil ik zeggen dat ik in ze geloof. Er is een uitweg. Er is een mogelijkheid om weer gelukkig te worden. Voor de mensen die het boek lezen om inzicht te krijgen in wat psychische problematiek in kan houden, hoop ik dat het kijkje in mijn hoofd een stapje dichterbij begrijpen kan brengen. Ook voor de mensen die gewoon op zoek zijn naar nieuw leesvoer. Ik hoop ook jullie te kunnen vermaken en misschien zelfs tot nieuwe inzichten te kunnen brengen. Het zou mooi zijn als ik met het uitbrengen van deze gedichtenbundel bij kan dragen aan het verbreken van het taboe rondom psychische problematiek. Door er over te praten ontstaat er hopelijk meer inzicht en begrip. Een ziekte in je hoofd is ook een ziekte. Er zou geen enkele reden moeten zijn om dit te verbergen en of je ervoor te schamen."

De gedichtenbundel 'Woordpijn' is online te bestellen via Bol.com. Daarnaast is deze te koop bij de Bruna-vestiging in winkelcentrum Boterhoek in Best.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden