Logo groeiendbest.nl


Foto:

Derde generatie aan roer bij Martens

Vanaf 2000 begint het bedrijf met het plaatsen van glas met behulp van de kraan om zich 5 jaar later volledig te richten op transport met kraanwagens. In de tussentijd vernieuwt Martens Transport vanaf 2011 het complete wagenpark met een uitgebreid arsenaal aan kraanwagens, waaronder de grootste autolaadkraan van Nederland. Inmiddels is het wagenpark uitgebreid met hoogwerkers, glaszuigers en minikranen om voor iedere uitdaging een oplossing te bieden. De derde generatie Martens heeft onlangs het transportbedrijf overgenomen. Chiel Martens zet het bedrijf dat door zijn opa is opgestart en door zijn vader flink is uitgebreid voort. "Ondanks deze moeilijke tijden heb ik vol vertrouwen in de toekomst”, zegt de jonge ondernemer.

Door Theo Louwers 

BEST - Meer dan 60 jaar geleden is Transportbedrijf Martens Best B.V. opgericht door Jan Martens. In 1982 nam Kees Martens, zoon van Jan, het bedrijf over. In die jaren dat Kees het bedrijf runde, bouwde hij het uit tot een gespecialiseerde onderneming. Vooral met de inzet van reusachtige kranen, die plekken konden bereiken die anders onmogelijk waren, scoorde het bedrijf goed.
"Ondanks deze moeilijke tijden heb ik het volle vertrouwen in de toekomst. Door de diversiteit in ons wagenpark en in noviteiten die wij kunnen bieden met ons vakkundig personeel biedt dit veel perspectief voor de toekomst", zegt Chiel Martens. “De werkzaamheden in de bouw gaan nog altijd door en het is een groot voordeel dat wij in een specialistisch vakgebied actief zijn.”

Trots
“Ik ben erg trots dat mijn zoon Chiel het stokje van mij overneemt. Al wil dat niet zeggen dat ik helemaal uit beeld ben. Vanaf de zijkant blijf ik nauw betrokken en zal nog altijd dagelijks aanwezig zijn. Het was geheel zijn eigen keuze om het bedrijf over te nemen. Als vader kun je bijzonder tevreden zijn wanneer je levenswerk een vervolg krijgt én in de familie blijft”, aldus Kees Martens.

Begrip
Al ruim 60 jaar is Transportbedrijf Martens een begrip in de transport- en de autolaadkraan branche. “Met de kraanwagens vervoeren en plaatsen we elk object op de plek waar de klant het wil hebben. Dat kan op 57 meter hoogte zijn, aan de achterkant van een woonhuis of op andere moeilijk bereikbare plaatsen. Wij hebben het materiaal en de ervaring om de klus te klaren”, zegt Chiel.
In 1978 schafte Martens haar eerste autolaadkraan aan. In 1980 kwam er een tweede bij van 15 meter. In 2000 schaft Martens een grotere autolaadkraan aan van 25 meter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden