Logo groeiendbest.nl


Sil Lapperre met zijn eerste boek 'De heimelijke heks'. De jonge Bestenaar werkte er ruim twee jaar aan.
Sil Lapperre met zijn eerste boek 'De heimelijke heks'. De jonge Bestenaar werkte er ruim twee jaar aan. (Foto: )

Jonge Bestenaar Sil Lapperre schrijft eerste boek

Ruim twee jaar werkte de jonge Bestenaar Sil Lapperre (20) aan zijn eerste boek. Het was een intensief proces van ideeën vormen, brainstormen, overleggen met vrienden, kritische opmerkingen verwerken en vooral doorzetten.

Door Theo Louwers

BEST - “Ik ga altijd op tijd naar bed en sta vroeg op”, vertelt de schrijver. “’s Morgens vroeg zijn voor mij de beste momenten om te schrijven. Bijna elke dag werkte ik enkele uren aan mijn boek. Ik heb het boek in eigen beheer uitgegeven en hoop dat de lezers net zo door het verhaal worden gegrepen als ik.” Het boek heeft als titel ‘De heimelijke heks’. “Het is een boek in de categorie ‘Fantasy for young adults’, voor 12 tot 18-jarigen”, legt Sil Lapperre uit. “Het sluit aan bij mijn interesse voor dit genre. Ik houd heel erg van lezen, ik lees non-stop. Boeken van Harry Potter, Geronimo Stilton en De Geestenjager van Joseph Delaney hadden mijn voorkeur. Ook thrillers vind ik leuk om te lezen. Ik ben op 13-jarige leeftijd al begonnen met schrijven, maar ben er mee gestopt. De situatie was toen niet ideaal. Nu ik een eigen plek heb, heb ik de ruimte en mogelijkheid om mijn eigen tijd in te delen. Schrijven is een kwestie van routine opbouwen, elke dag een paar uur werken aan het boek. Ook op momenten dat je geen zin hebt, moet je doorzetten. De combinatie studeren en schrijven werkt voor mij goed.”
Sil voltooide na de basisschool het gymnasium aan het Heerbeeck College. Zijn voorkeur voor een vervolgstudie ging uit naar de talen. Hij besloot Engels te studeren aan de universiteit in Utrecht. “De eerste twee jaar hoefde ik niet veel in Utrecht te zijn en toen ben ik begonnen aan het boek.”

Spannend
Het boek ‘De heimelijke heks’ gaat over magische wezens, die leven in andere werelden. “Het is een spannende verhaallijn waarin wezens voorkomen, die verslagen moeten worden. Je kunt al lezende ontsnappen aan de werkelijkheid en opgaan in het verhaal. Toen het boek klaar was, duurde de afronding nog maanden. Ik heb het boek op een negental onderwerpen uitvoerig gescreend. De personages moeten bijvoorbeeld kloppen en ook de omschrijvingen van de omgevingen. Op een gegeven moment had ik mijn boek zo vaak gelezen, dat ik de fouten niet meer zag. Daar heb je dan je moeder voor. Zij heeft er nog heel wat onregelmatigheden uitgehaald.”

Cover
Om de plank niet mis te slaan, had Sil Lapperre op internet veel contact over zijn boek. “Op de website Sweek heb ik mensen mee laten lezen. Zij gaven uitgebreide feedback, kritiek en plaatsten op- en aanmerkingen. Daar heb ik veel aan gehad. Ik heb er ook vrienden aan overgehouden. Zo heeft Caitlyn Joannes, die ik via Sweek leerde kennen, voor de opmaak van de cover gezorgd.”
Sil is blij en trots op zijn eerste boek. De bedoeling is dat er meerdere boeken volgen in de reeks. “Ik heb nog ideeën en stof genoeg voor volgende boeken”, zegt de jonge schrijver.

Boek
In een wereld waar gevaarlijke monsters altijd klaar liggen om toe te slaan, hebben Patronussen de taak om de mensheid veilig te houden. De vijftienjarige Fynn wordt door de Patronus van Kartes uitgenodigd als nieuwe leerling. Vol enthousiasme begint hij aan zijn opleiding, maar al snel komt hij in de problemen. Fynn ontdekt een groot geheim. De kinderen in het plaatselijke weeshuis bevinden zich in groot gevaar, een gevaar dat misschien zelfs de hele stad bedreigt.
Als toekomstig Patronus is het natuurlijk Fynns taak om dit probleem op te lossen. Maar hoe harder hij probeert om de mensen om hem heen voor het gevaar te behoeden, hoe gevaarlijker de situatie wordt. Lukt het Fynn het drama op tijd af te wenden, of zal de hel losbreken in Kartes?

Feedback
Op internet hebben volgers al eerste reacties gegeven op 'De Heimelijke heks'. "Je hebt echt een mooie spanningslijn gecreëerd en door het begin heb je direct de lezer te pakken", schrijft Anna.

Bestellen
Het boek kan worden besteld bij Sil Lapperre via sil.lapperre@gmail.com. De prijs bedraagt € 15,00 + verzendkosten. In Best kan het boek worden opgehaald of bij de besteller worden afgegeven.

Theo Louwers
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden