Logo groeiendbest.nl


V.l.n.r. Harry Smits, Marloes Renders, Aart van der Wouw, Brian Vriens, Matjan van de Ven, Renate Jansen. Foto: Matjan van de Ven.
V.l.n.r. Harry Smits, Marloes Renders, Aart van der Wouw, Brian Vriens, Matjan van de Ven, Renate Jansen. Foto: Matjan van de Ven. (Foto: )

Oranje Vereniging Best deelde 1000 fietsversierpakketten uit

De Oranje Vereniging Best heeft afgelopen Koningsdag op vier verschillende locaties in het dorp in totaal duizend fietsversierpakketten uitgedeeld aan kinderen in de leeftijd tot 13 jaar. 

BEST - Gelet op de coronacrisis zou de verjaardag van onze koning dit jaar anders dan anders zijn. “Toch wilden wij graag samen een onvergetelijke dag beleven”, legt Matjan van de Ven uit. “Een week voorafgaand ontstond het idee om ook dit jaar Koningsdag niet zomaar voorbij te laten gaan en toch nog iets te organiseren.”

Uiteindelijk is besloten om de traditie van het jaarlijks terugkerende fietsversieren in een bij deze tijd passende vorm voort te zetten. “Voorgaande jaren was het fiets versieren altijd onderdeel van een volledig oranje Dorpsplein vol van activiteiten voor jong en oud, dat zat er dit jaar niet in en Koningsdag werd al gauw omgedoopt tot Woningsdag. Het plan voor fietsversieren 2.0 werd uitgewerkt en ondertussen was er ook al een partij gevonden die alle benodigde spullen nog voor het weekend kon leveren. De bestelling en betaling moesten dan wel uiterlijk om 13.30 uur zijn voldaan, gelukkig kwam om 13.20 uur het verlossende woord en goedkeuring voor het plan vanuit de verantwoordelijke wethouder.”

Pakketjes

In de dagen daarop volgend is er hard gewerkt om alle pakketjes in elkaar te zetten. De pakketten waren zo samengesteld dat de kinderen hiermee alles is in huis hadden om helemaal los te gaan en hun fiets een complete oranje make-over te geven, van slingers tot een oranje kroon. Dankzij Plus supermarkten werden de pakketten ook nog eens voorzien van een lekkere versnapering tussen het harde werken door. Jeth Best jeugdtheater zorgde voor een kleurplaat geheel in koningsdag-stijl.

Via Facebook werd een promotiecampagne opgestart om alle gemaakte pakketten ook daadwerkelijk uit te kunnen delen. Op maandagochtend werden op 4 verschillende locaties in het dorp de pakketten uitgedeeld. Dankzij Geurt Verweij transport en PowerSlim kon gebruik worden gemaakt van een grote vrachtwagen en rolcontainers om alle pakketten netjes te vervoeren. Alles gebeurde met een heerlijk zonnetje onder een strakblauwe lucht, iets wat we al een aantal jaar niet meer hebben gehad op koningsdag.

Reacties

De eerste reacties waren al meteen enthousiast en gedurende de dag volgden er onder #fietsversierenbest en #woningsdagbest veel creatieve inzendingen. Niet alleen de fietsen maar complete speelhuizen werden versierd, zelfs de huisdieren kwamen niet onder een oranje versiering uit. Diezelfde avond werden de prijzen voor de winnaars door burgemeester Hans Ubachs hoogstpersoonlijk aan huis gebracht. Een geslaagde dag, maar we hopen volgend jaar toch weer met het gehele dorp te kunnen feesten op het Dorpsplein en met de versierde fietsen door het centrum van Best te kunnen trekken.

Helaas kon Mariëtte Donders dit jaar niet aanwezig zijn. Zij is al jarenlang betrokken bij onder andere de activiteiten van de Oranje Vereniging Best en is vorig jaar getroffen door een hersenbloeding waarvan zij op dit moment revalideert. Ze wordt ontzettend gemist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden