Logo groeiendbest.nl


Ron (links) en Stefan Ramaekers, tweede en derde generatie werkzaam in het bedrijf, dat in mei 1970 werd opgericht.  Foto: Marijke Vermeulen
Ron (links) en Stefan Ramaekers, tweede en derde generatie werkzaam in het bedrijf, dat in mei 1970 werd opgericht. Foto: Marijke Vermeulen (Foto: )

Ron's Bandencentrale 50 jaar: 'Nog altijd leuk om zaken te veranderen en perfectioneren'

Een halve eeuw geschiedenis, veel bedrijven maken het niet mee. Ron's Bandencentrale aan de Oranjestraat heeft die mijlpaal wel bereikt. "Door onze klanten hebben wij de 50 jaar gehaald."

Door Theo Louwers

BEST - Stefan Ramaekers is de derde generatie die in het bedrijf werkt. Nog wel samen met zijn vader Ron, die voorlopig nog niet van plan is om te stoppen. "Ik vind het nog altijd leuk om zaken te veranderen en perfectioneren", vertelt Ron. Het bedrijf is ons pap z'n hobby", vult Stefan aan.

Wie binnenstapt bij het bedrijf valt het direct op hoe strak alles is georganiseerd. Voor een autobedrijf is het er superschoon. Om nu te zeggen dat je van de grond kunt eten is teveel gezegd, maar het scheelt niet veel.

Bandenspecialist

"Mijn vader Theo startte de Bandencentrale in mei 1970", kijkt Ron terug. "Ik ben er later in dat jaar ingekomen. Ik sleutelde toen al veel aan bromfietsen, dus de techniek had mijn belangstelling. Stefan heeft in zijn jongere jaren regelmatig meegewerkt en is sinds juli 2014 vast in de Bandencentrale gestapt."

Stefan: "Ik werkte bij AH, maar toen mijn vader ziek werd, heb ik alle vrije uren opgenomen om te helpen. Uiteindelijk ging de combinatie AH en bandencentrale niet meer en heb ik ervoor gekozen om me hier permanent in te zetten. Ik heb geen spijt van deze keuze. Het bevalt van beide kanten."

Toen Ron in de jaren zeventig in het bedrijf kwam, was het nog een allround autobedrijf. Ron: "We hadden een bediend tankstation, verrichtten reparaties aan auto's en verkochten banden. Ik hield me in het bedrijf bezig met de pomp, reparaties en onderhoud. Mijn vader richtte zich op banden. In 1973 zijn we LPG-installaties gaan inbouwen. Lange tijd waren wij in Best het enige bedrijf dat zich daar mee bezig hield. Vanwege de complexiteit binnen het bedrijf zijn we ons gaan specialiseren op alles wat met banden te maken heeft. De pomp werd zelfbediening en wij hebben alle mogelijke certificaten op het gebied van banden gehaald. Wij plaatsen nieuwe banden, balanceren ze uit en wij hebben op het gebied van uitlijnen de top aan apparatuur in huis."

Verkiezing

In 2018 bereikte Ron's Bandencentrale de finale van de Vaco verkiezing. Stefan: "Vaco, de overkoepelende organisatie voor bandenservicebedrijven, noemt ons bedrijf in het juryrapport een banden- en uitlijnspecialist pur sang. Wij werden in 2018 bij de verkiezing derde in de categorie vakmanschap."

Kleine attentie

Naast de bandenspecialisatie biedt het bedrijf ook de mogelijkheid winter- en zomerbanden op te slaan. En achter het bedrijfspand kunnen caravans worden gestald.

Een groot feest ter gelegenheid van het jubileum zit er nu niet in vanwege de coronaproblemen. Wel krijgen klanten vanaf mei een kleine attentie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden