Logo groeiendbest.nl


Foto:

Van keukentafelgesprekken naar balkonscènes

De LEVgroep merkt steeds meer wat de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus zijn. Huisbezoeken en spreekuren op locatie gaan niet door en inwoners die men normaal tegenkomt tijdens rondes door de wijken zitten nu veelal binnen.

BEST - De LEVgroep kan zich voorstellen dat veel inwoners met vragen blijven zitten. Daarom trekt de LEVgroep de wijken in met de LEV-bus en horen ze graag hoe het met iedereen gaat.

Weet dat hulp dichtbij is

Jana Pavlova, de wijkwerker van LEVBest, vertelt over het eerste toertje met de LEV-bus: "Vorige week hebben we al een toertje gemaakt door Wilhelminadorp, de Leemkuilen flats en flats Best Oost (Naastenbest) en de reacties waren positief. We hebben persoonlijke gesprekken gevoerd en kregen van mensen die achter het raam stonden een opgestoken duim. Het is goed om te zien dat veel mensen hulp uit hun omgeving krijgen en dat ze elkaar een beetje beter in de gaten houden in deze tijd. Mensen voelden zich gezien en weten dat hulp dichtbij is."

Naar de wijken

Omdat de reacties zo positief waren bezoeken de buurtcoaches met de LEVbus de komende weken alle wijken van Best. Zie je de LEV-bus staan? Kom dan gerust naar buiten of zwaai even achter het raam. Je kunt al je vragen en zorgen delen. Samen met de partners in Bestwijzer gaan de coaches graag samen met jou op zoek naar de antwoorden en oplossingen. Natuurlijk volgen zij de richtlijnen en houden zij de gepaste afstand van 1,5 m.

Bereikbaarheid

Iedereen met een hulpvraag, behoefte aan een praatje, een goed idee of een goed aanbod, kan contact opnemen met het team via: (0499)770110 of mail infopuntbest@levgroep.nl.

LEVBest is een welzijnsorganisatie en beschikbaar voor alle vragen rondom je welbevinden, zorg, wonen en praktische vragen (ook niet Corona gerelateerd).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden