Logo groeiendbest.nl


Wethouder Stan van der Heijden (l) en Luud Raaijmakers, voorzitter Centrummanagement pleiten ervoor om zoveel mogelijk lokaal te kopen.
Wethouder Stan van der Heijden (l) en Luud Raaijmakers, voorzitter Centrummanagement pleiten ervoor om zoveel mogelijk lokaal te kopen. (Foto: )

Stimulans lokaal kopen

Met de slogan 'Koop lokaal, besteed in Best' organiseert het Centrummanagement Best samen met de gemeente een winactie om de Bestse winkeliers een hart onder de riem te steken in deze door het coronavirus overhoop gehaalde tijd. Elke week wordt er een cheque van 250 euro verloot onder de inzenders. De actie loopt tot en met 31 mei.

Door Theo Louwers


Best - Wethouder Stan van der Heijden legt de opzet uit. "In deze tijd bestaat de neiging om online te kopen, maar we willen ook de lokale middenstand door deze moeilijke tijd helpen. We hebben in Best aantrekkelijke en goed lopende winkelgebieden en de lokale winkeliers zijn de krenten in de pap, die maken het interessant voor de consument. Zij hebben ook maatregelen genomen in lijn met de RIVM-voorschriften zodat mensen veilig kunnen winkelen. Wij willen als gemeente dat ook na deze crisis die aantrekkelijke winkelgebieden bestaan en er weinig leegstand is. Daarom een actie die het lokaal besteden bevordert. We doen dat samen met het Centrummanagement, maar de actie geldt voor alle winkeliers in Best. Dus ook als mensen in Wilhelminadorp of Heivelden kunnen meedoen."

"Het coronavirus raakt ons Bestenaren", zegt Luud Raaymakers, voorzitter van het CentrumanagementBest. "Dus ook MKB ondernemers. Zij hebben het moeilijk. Wij willen met deze actie inwoners stimuleren in Best inkopen te doen. Elke week wordt er een cheque van 250 euro verloot. Wij hopen dat er velen gebruik maken van deze actie. Wel met inachtneming met de maatregelen als handen wassen, anderhalve meter afstand en niet te veel mensen bij elkaar."

Deelnemen

Wie mee wil doen aan de actie en kans wil maken op een cheque van 250 euro, moet bij de Bestse winkels of horeca (online bestellen mag ook) 'shoppen'. Van de kassabon moet een foto worden gemaakt waarop naam en telefoonnummer duidelijk zichtbaar zijn.

De foto kan worden gestuurd naar secretariaat@cmbest.nl of de kassabon kan in de brievenbus van het CMBest aan de Kapelaan JA Heerenstraat 33 worden gedaan.

De actie loop vanaf vandaag tot eind mei. Elke week is een cheque van 250 euro beschikbaar. Het bedrag moet in Best worden besteed. De winnaar wordt op maandag bekend gemaakt en ontvangt 250 euro aan Best Bijzonder Bonnen.
Op de website staat aangegeven welke winkeliers meedoen aan deze actie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden