Logo groeiendbest.nl


Wethouder Ria van der Hamsvoord de wijk in samen met Ronald van Litsenburg van de LEV-groep.
Wethouder Ria van der Hamsvoord de wijk in samen met Ronald van Litsenburg van de LEV-groep. (Foto: )

Coronamaatregelen van de gemeente hebben impact

"De maatregelen, die in Best zijn genomen om het coronavirus te beteugelen hebben impact", zegt wethouder Ria van der Hamsvoord (Wmo, jeugd, onderwijs). "Vooral mensen die veel op hun bordje hebben, zoals gezinnen en mensen die geen gebruik kunnen maken van dagopvang, hebben het moeilijk."

BEST - Vorige week ging de wethouder zelf in wijken poolshoogte nemen. "Ik hoop dat mensen blijven communiceren als de emmer overloopt en op tijd een signaal afgeven bij Bestwijzer." 

Het college van burgemeester en wethouders gaf vorige week een overzicht van wat er tot nu toe in Best aan maatregelen is genomen. "Alle vergaderingen van de gemeenteraad zijn afgezegd", sprak burgemeester Hans Ubachs. "Op 11 mei hebben wij de eerste raadsvergadering. We gaan in ieder geval vergaderen, maar we weten nog niet hoe. We moeten een aantal besluiten nemen, anders krijgen wij problemen met de handhaving. De handhaving werkt tot nu toe goed. Samen met Oirschot zijn er steeds twee boa's op pad. En twee medewerkers houden in burgerkleding in de gaten of de afspraken worden uitgevoerd. Ze helpen in plaats van bestraffen. Enkele hangplekken houden we in de gaten."

Achter de voordeur

Van der Hamsvoord realiseert zich dat een aantal vormen van hulp achter de voordeur nu niet mogelijk zijn. "Wij denken mee aan maatwerkoplossingen. Het is belangrijk contact te houden, zeker als de vermoeidheid toeslaat." De Taxbus kan nu ook worden gebruikt door andere doelgroepen. "De voorzorgsmaatregelen zijn voor 98 procent gegarandeerd", aldus de wethouder.

Dienstverlening

Wethouder Stan van der Heijden wil de dienstverlening door de gemeente zoveel mogelijk voortzetten. "We hebben inmiddels 200 aanvragen voor steun aan ondernemers binnen. Er komen er elke dag 25 bij. Vanaf 15 april zijn we met uitbetalen begonnen. We proberen hiaten in de maatregelen van de overheid op te vangen."

'Wij hebben in Best een rijk verenigingsleven en gaan coulant om met subsidies', zegt wethouder Rik Dijkhoff. 'Mensen die hun onroerendzaakbelasting niet kunnen betalen, krijgen uitstel tot 1 oktober. Wij hebben voor die datum gekozen. Als je op 1 juni je bedrijf opstart, heb je even tijd nodig om omzet te genereren. Het zwembad kan nog niet open. Mensen die een abonnement hebben gekocht, krijgen hun geld terug. Als het bad open is, worden er nieuwe prijzen afgesproken.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden