Logo groeiendbest.nl


Foto: Jos vanNunen

April Klompenmaand verplaatst naar najaar

In deze maand zou voor het derde jaar op rij de ‘April Klompenmaand in Het Groene Woud’ georganiseerd worden door Stichting Brabantse Klomp. Vanwege de coronacrisis wordt deze activiteit verplaatst naar het najaar; waarschijnlijk naar de maand oktober.

BEST - Bedoeling van de Klompenmaand is om de klompen en het populierenlandschap de extra aandacht te geven die ze verdienen door het organiseren van een breed aanbod aan activiteiten in de klompendorpen Best, Sint-Oedenrode, Liempde en Schijndel. De bedoeling is om dat dit jaar te doen met de door de Stichting Brabantse Klomp ontwikkelde klompenarrangementen en klompenroutes in de verschillende dorpen. Vanaf juni zijn deze te vinden op de website www.brabantseklomp.nl.

Klompenboek

In het najaar zal naar verwachting ook het boek ‘Op je klompen naar school’ gereed zijn. Dit boek verhaalt over de maatschappelijke, cultuurhistorische, economische en landschappelijke betekenis van de klomp en de klompenindustrie in Het Groene Woud,. Een projectgroep bestaande uit vrijwilligers onder leiding van Wim van Uden uit Schijndel realiseert de inhoud van het boek. Er wordt samengewerkt met de heemkundeverenigingen uit de klompendorpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden