Logo groeiendbest.nl


Foto:

Geslaagde digitale Bestse Buurtkwis

Op zaterdag 11 april was de 17e Bestse Buurtkwis die gehouden werd door buurtvereniging de Hoge Akker. De kwis was dit jaar, door alle corona-maatregelen, 100 procent digitaal. Desondanks, of juist dankzij, hadden zich een record aantal van 46 teams aangemeld.

BEST - Om ook de kinderen bij de kwis te betrekken werd er al om 13.00 uur gestart met de eerste opdracht. Een opdracht om een knutselwerk te maken van wc-papier(rollen). Van het kunstwerk moest een foto naar de organisatie gestuurd worden. Deze ontving maar liefst 220 foto’s van knutselwerken. De kinderen hadden ontzettend goed hun best gedaan. Om 17.00 uur werden de vragen en resterende opdrachten doorgestuurd en kon het zoeken naar de antwoorden beginnen. 

Allerlei vragen met een Bests tintje kwamen aan bod. Vragen over Joe Mann, Alaparada, de Spriet, openingen van gebouwen uit het verleden en een Bestenaar die in de jaren ’70 de voorpagina haalde met het vinden van het eerste kievitsei. Je kwam het allemaal tegen in deze kwis. Daarnaast bijv. ook nog diverse muziekvragen, sportvragen, raadsels en kunstvragen. De teams moesten digitaal flink aan het werk om om half 11 alles klaar te hebben. 

Er werd ontzettend goed gescoord en de organisatie had dan ook zijn handen vol om alles op tijd te nagekeken te hebben. De uitslag van de kwis werd via een live-stream op YouTube gepresenteerd. Uiteindelijk bleek het team “Witte Wel, Witte Nie” de winnaar van de Bestse Buurtkwis. De winnaar van het vorig jaar, Team GM, eindigde op een mooie 2e plaats en het team “Zij en Zo” behaalde een schitterende 3e plaats. De prijzen werden de volgende dag uitgereikt bij de winnende teams. 

Op de foto’s die door de teams, als onderdeel van een opdracht, werden doorgestuurd bleek dat men zich ontzettend goed aan de regels gehouden had. Iedereen was thuis aan het kwissen en hield rekening met 1,5 meter afstand. Wederom een zeer geslaagde Buurtkwis in een tijd waarin bijna alle evenementen noodgedwongen afgelast worden. Bedankt alle deelnemers en sponsoren en tot het volgend jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden