Logo groeiendbest.nl


Door te leren naaien geeft Harapan mensen met een lichamelijke beperking de kans op voor zichzelf te zorgen. Op die manier worden ze zelfstandig, waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen.
Door te leren naaien geeft Harapan mensen met een lichamelijke beperking de kans op voor zichzelf te zorgen. Op die manier worden ze zelfstandig, waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen. (Foto: )

Harapan borduurt voort met twee nieuwe machines

BEST - De Bestse stichting Harapan, die zich inzet voor lichamelijk gehandicapten inwoners van Sumatra, Bali en West-Timor, kan na anonieme donaties de draad weer oppakken en meer mensen helpen. Met het geld heeft de stichting twee nieuwe borduurmachines gekocht. Harapan leidt mensen met een beperking op tot kleermaker om ze een bron van inkomsten te geven.

Dat doet ze bijvoorbeeld bij Harapan Jaya, een rehabilitatiecentrum in Pematang Siantar op Noord-Sumatra . Jaarlijks komen artsen uit Nederland en België langs om belangeloos de meest uitlopende operaties te verrichten. Daarna worden de patiënten opgenomen op Harapan Jaya waar een traject van revalidatie wordt gestart, waar het leren naaien onderdeel van is Op de naaiafdeling worden kleding en uniformen gemaakt.

Omdat in Indonesië veel wordt geborduurd, is een borduurmachine is een noodzakelijk apparaat. Er waren twee machines nodig, die samen meer dan 3.500 euro kostten, wat de zusters van het centrum niet konden betalen. Van twee anonieme fondsen zijn onlangs donaties ontvangen voor een totaal bedrag van 3.400 euro. De machines kunnen nu dus gekocht worden. Naaimachinehandelaar Joost van Rosendaal uit Best schonk eerder al een van de gevraagde elektrische scharen.

Meer info staat op harapan.dse.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden