Logo groeiendbest.nl


Ook deze volleyballende vriendjes zullen voorlopig niet meer in de zaal staan. Tot het einde van de maand, in ieder geval. Daarna moet duidelijk worden of het coronavirus ver genoeg is teruggedrongen.
Ook deze volleyballende vriendjes zullen voorlopig niet meer in de zaal staan. Tot het einde van de maand, in ieder geval. Daarna moet duidelijk worden of het coronavirus ver genoeg is teruggedrongen. (Foto: R.H. Uittenbogaard)

Jonge kampioenen bij de allerkleinsten van VVC Best

BEST - Op dit moment worden er tot aan het einde van deze maand geen trainingen gegeven en geen wedstrijden gespeeld bij Volleybalvereniging VVC Best om bekende redenen. Maar, vorige week was er voor meisjes A nog een wedstrijd te spelen en onze allerkleinste volleyballertjes hadden nog een toernooi om te spelen.

Dit keer was sporthal Naestenbest in Best het decor van deze wedstrijden. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur waren de nivo’s 1, 2 en 3 aan de beurt en zij lieten even zien dat ze het afgelopen seizoen behoorlijk veel hadden geleerd. Met als resultaat dat Luc, Lucas, Ties, Arthur en Levi op nivo 1, Ninthe en Elza op Nivo 2 en Jaimy, Bram en Mike op Nivo 3, 1e waren geworden in hun klasse.

Daarna waren de teams van VVC Best aan de beurt die nivo 4 speelden. Daarin probeerden zij te evenaren wat de teams ’s morgens hadden gepresteerd, maar ondanks goed spel en hele mooie momenten lukte het hen niet om eerste te worden. Het team van Emily, Jibbe, Jill, Lieze en Sanne werden tweede en het team van Mila, Rosa, Laelynn, Guusje en Robine werden derde. Na afloop van de gespeelde rondes kregen alle teams nog een aandenken aan dit toernooi en een versnapering van de sponsoren, waarna ze tevreden huiswaarts keerden.

Meisjes A moesten op maandag 9 maart nog een inhaalwedstrijd spelen in sporthal Naestenbest tegen Riethoven. In de eerste set ging het heel gelijk op, Riethoven en VVC Best wilden beiden de setwinst hebben. VVC Best was echter het team dat aan het langste eind trok en de set won met 25-22. In de tweede set ging het niet zo makkelijk en Riethoven pakt een behoorlijke voorsprong, die ze niet meer weg zouden geven (15-25).

Er was nog niets verloren, maar de meiden van VVC Best moesten dan weer een tandje bijzetten. Dat deden ze ook en heel lang leek het of ze de set zouden winnen. Helaas was het echter Riethoven die met 22-25 de derde set wist te winnen. Ook nu was er nog geen man over boord. De meiden begonnen heel goed aan de vierde set en wisten Riethoven onder controle te houden en zelfs met enig gemak de set te winnen met 25-12. Hierdoor moest er nog een beslissende vijfde set worden gespeeld en ook hier lieten de meiden van VVC Best zien wie de betere waren. Met 15-10 werd de beslissende set gewonnen en daarmee de wedstrijd met 3-2 winst afgesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden