Logo groeiendbest.nl


Ben Baauw vindt het heerlijk om met veel kleur te werken. Schilderen en tekenen zijn voor Ben tot een belangrijke hobby uitgegroeid.
Ben Baauw vindt het heerlijk om met veel kleur te werken. Schilderen en tekenen zijn voor Ben tot een belangrijke hobby uitgegroeid. (Foto: )

Schilderen als vorm van mediteren

BEST - Op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020 vindt de Kunstroute Best plaats. Deelnemende kunstenaars zetten de deuren van hun atelier open en laten zien wat ze aan kunstwerken hebben gerealiseerd. Drie kunstenaars stellen zich voor.

Er hebben zich 35 deelnemers ingeschreven voor deelname aan Kunstroute Best. Zij exposeren op 24 verschillende locaties.

Gerard van Summeren
Houtsnijden is altijd zijn hobby geweest maar door zijn werkzaamheden heeft hij er weinig tijd en aandacht aan kunnen besteden. Toen hij met prepensioen ging in 2007 is hij lid geworden van Beeldhouwclub Oirschot/Best.

In 2011 is hij ook lid geworden van Kunst in Ambacht in Tilburg. Hij heeft aan verschillende expositie deelgenomen, zowel in Oirschot als Best.

Ben Baauw
Schilderen en tekenen zijn voor Ben tot een belangrijke hobby uitgegroeid. Het is voor hem een vorm van mediteren! Inspiratie haalt hij vooral uit alles wat leeft: de onderwaterwereld (exotische vissen, fraai gekleurd koraal), landschappen, planten, dieren en mensen. Hij vindt het heerlijk om met veel kleur te werken. Voor wat betreft het schilderen werkt hij vooral met acryl op diverse soorten ondergrond (board, met katoen beplakt board, katoen, linnen). Twee jaar terug is hij ook meer realistische schilderijen met olieverf gaan maken. Omdat het uit de losse hand realistisch tekenen van onderwerpen voor verbetering vatbaar was, is hij tekenles gaan nemen. Dat heeft hem geïnspireerd om een stapel pentekeningen te maken. Zijn motto: blijven leren en ontwikkelen!

Patty Biermans
Patty is kunstschilder en daarnaast ook viltster. Haar motto ”Kleur is Emotie” uit zich in beide disciplines. Meestal zijn haar eigen gemaakte foto’s een inspiratiebron, voor zowel de schilderijen als het viltwerk. De onderwerpen variëren van bloemen tot landschappen.

Zijn eigen verhaal
Daarnaast is ze ook steeds bezig om nieuwe technieken in het schilderen te ontdekken, zoals het maken van monotypes. Ook het combineren van diverse materialen en technieken is een uitdaging die ze graag aangaat. Met al deze materialen ontstaan dan weer nieuwe kunstwerken zoals het bekleden van glazen schalen met beschilderd en bedrukt papier. Haar doel is het steeds blijven zoeken naar een ontwerp dat aangenaam is om naar te kijken. Waar je blij van wordt en waarin eenieder zijn eigen verhaal kan vinden.

Meer informatie vind je op de website:

www.kunstroute-best.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden