Logo groeiendbest.nl


Elly van der Steen en Marie-José Appels. Foto: Brigit Strijbos.
Elly van der Steen en Marie-José Appels. Foto: Brigit Strijbos. (Foto: Brigit Strijbos)

'Persoonlijk contact staat voorop' bij Uitvaartbegeleiding Van der Steen & Appels

Afscheid nemen van een dierbare is vaak een moeilijk moment. Bovendien moet er in korte tijd heel veel worden geregeld. Om ervoor te zorgen dat er met een goed gevoel kan worden teruggekeken op de uitvaart hecht Uitvaartbegeleiding Van der Steen & Appels aan persoonlijk contact. “Een uitvaart moet voldoen aan de laatste wensen van de overledene, maar ook aan de wensen en behoeften van de nabestaanden.”

Door Theo Louwers

Best - Marie-José Appels-Schepens en Elly van der Steen-Schepens, twee zussen, hebben elkaar gevonden in de begeleiding van uitvaarten. “Je eigen koers varen, mensen zoeken waar je mee wilt samenwerken en je eigen inbreng hebben, dat stond ons voor ogen. Al pratende hebben wij invulling gegeven aan ons concept”, vertelt Elly van der Steen.
Voor Marie-José Appels is de uitvaartbegeleiding een nieuwe stap. Zij heeft altijd met veel plezier in de financiële dienstverlening gewerkt, maar was toe aan een nieuwe uitdaging. “We hebben al jaren de wens om samen een uitvaartonderneming te starten en nu was de tijd rijp”, vertelt Marie-José. “Ik ben opleidingen gaan volgen en heb me verdiept in de uitvaartzorg. Naast dienstverlening kan ik nu nog meer het sociale en het persoonlijke contact in mijn werk leggen.”

Ervaring

Elly van der Steen heeft al jaren ervaring in de uitvaartbegeleiding. “Ik heb die ervaring o.a. opgedaan bij mijn vorige werkgever Monuta. Mijn wens om nog persoonlijker mensen te kunnen begeleiden en de ruimte te hebben om onze klantgerichte ideeën te kunnen verwezenlijken, hebben mij doen besluiten om samen met mijn zus een bedrijf te beginnen in de uitvaartzorg.” Daarnaast heeft Elly ervaring met nabestaandenvieringen en introduceerde zij Wereldlichtjesdag in Best.

Anders

“Om ervoor te zorgen dat een afscheid bijzonder is, komen wij met creatieve ideeën en voorstellen”, legt Marie-José Appels uit. “Wij denken mee met de invulling van een uitvaart, zodat het ook anders kan.” Uitvaartbegeleiding Van der Steen & Appels kan iedere uitvaart regelen: kerkelijke en niet-kerkelijke, begraven, natuur begraven en cremeren. “Door onze ruime ervaring weten wij wat er mogelijk is”, vult Elly van der Steen aan. “Als mensen een bijzondere locatie willen, gaan wij op zoek naar de plek die past bij hun wensen. Verder kunnen we over alle bijkomende zaken advies geven zoals bijvoorbeeld: bloemen, drukwerk en afscheidsfotografie. Een netwerk van goede professionals garandeert dat er wordt beantwoord aan wat mensen willen.”

Uitvaartwensenboekje

Tegenwoordig wordt makkelijker gepraat over overlijden en hoe de wensen bij overlijden ingevuld kunnen worden. Maar praten en vastleggen van de wensen zijn twee verschillende zaken. Elly van der Steen: “Wij hebben een uitvaartwensenboekje samengesteld. In het boekje komen allerlei aspecten van een uitvaart aan bod, ook details waar mensen misschien zelf niet bij stil hebben gestaan. Indien dat gewenst is, kunnen wij ook helpen met het doornemen en invullen van het uitvaartwensenboekje. Belangrijk is ook om te weten wat een uitvaart kost. Op basis van wat mensen willen, stellen wij een transparante begroting op."

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek wordt de begroting met betrokkenen doorgenomen. Mensen die een verzekering hebben afgesloten, kunnen ook met ons een gesprek aangaan over het begeleiden van een uitvaart.” Uitvaartbegeleiding Van der Steen & Appels richt zich op Best en de regio Eindhoven/Den Bosch.

Vrijblijvend komt Uitvaartbegeleiding Van der Steen & Appels bij u thuis om kennis te maken en wensen te bespreken. Contact opnemen met Elly van der Steen (06-83956598), Marie-José Appels (06-83545742), info@vandersteen-appels.nl of www.vandersteen-appels.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden