Logo groeiendbest.nl


Sherman tank.
Sherman tank. (Foto: )

Verwelkom bezoekers bij Museum Bevrijdende Vleugels

Ook dit jaar zullen weer meer dan 35.000 mensen een bezoek brengen aan Museum Bevrijdende Vleugels. En die mensen komen natuurlijk allemaal via de receptie naar binnen. Heet jij hen welkom?

BEST - Museum Bevrijdende Vleugels wordt bijna helemaal gedragen door vrijwilligers. In totaal werken er zo’n veertig personen, waarvan tien in de werkplaats en het depot, circa vijftien voor het verzorgen van de rondleidingen en zo'n tien voor het bemannen van de receptie. Zonder deze vrijwilligers zou het museum nooit zijn ontstaan en zou het ook nooit kunnen voortbestaan. Ze zijn echt onmisbaar. Vooral ook deze vrijwilligers bepalen de prettige sfeer binnen het museum. Zij beschouwen het museum echt als een stukje van hen zelf.

Enthousiasme

Het enthousiasme van de vrijwilligers zie je ook terug in de medewerkers die contact hebben met de bezoekers. Aan de rondleiders merk je niet alleen dat zij alles van Operatie Market Garden en van alle vliegtuigen, tanks, etc. weten, maar je voelt ook dat zij die kennis heel graag willen overbrengen aan de bezoeker. Men vindt het leuk om bezoekers te ontvangen en doet er alles aan om het de mensen naar de zin te maken. Dat geldt zeker ook voor de receptionisten.

“We zijn dit jaar druk bezig met vernieuwing en verbetering op zowel het terrein als het museum, hierdoor wordt het werken op de receptie nog leuker. De werkzaamheden zijn even afwisselend als eenvoudig", vertelt Judith Vlassak van Museum Bevrijdende Vleugels. "Je verwelkomt de bezoekers, je checkt al dan niet de reservering, je rekent af via de kassa of pin-terminal en als het nodig is reken je verkopen vanuit de winkel af en verricht je nog wat lichte administratieve werkzaamheden. Bovendien komt er altijd wel een gezellige collega langs voor een praatje of kopje koffie. En wat ook leuk is: je hebt met zowel kinderen als volwassenen te doen en af en toe kan je je schoolengels weer wat ophalen aan een buitenlandse bezoeker. Want die komen hier natuurlijk ook regelmatig.”

Meld je aan

Als je het museum wilt ondersteunen door een of twee keer per week als vrijwilliger het receptieteam te komen versterken, kijk dan even op www.bevrijdendevleugels.com voor het contactformulier of stuur een mailtje naar info@bevrijdendevleugels.com. Het museum is vanaf april zes dagen per week geopend. De werktijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur (dagdelen kan ook), je ontvangt per gewerkte dag een vrijwilligersvergoeding en daarnaast zijn er regelmatig gezamenlijke uitjes, krijg je korting op museumproducten en is voor jou en je gezin de toegang altijd gratis. "We nodigen je graag uit voor een persoonlijke kennismaking", besluit Vlassak de vacature.

Meer informatie vindt u ook op www.wbo.nl/vacaturebank (vacature V0325).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden