Logo groeiendbest.nl


Netty Ackermans maakt schilderijen in olieverf met een horizon, op doek en op halfronde houten panelen.
Netty Ackermans maakt schilderijen in olieverf met een horizon, op doek en op halfronde houten panelen. (Foto: )

Veel afwisseling op Kunstroute Best

De Kunstroute Best vindt dit jaar plaats op 16 en 17 mei. Deelnemende kunstenaars zetten de deuren van hun atelier open en laten zien wat ze aan kunstwerken hebben gerealiseerd.

Door Theo Louwers

BEST - Belangstellenden kunnen via een vaste route van de ene kunstwerkplaats naar de andere gaan. De kunstenaars zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werk en vaak zijn kunstwerken ook te koop. Vier deelnemers stellen zich voor.

Netty Ackermans-Lamers

Netty Ackermans volgde de opleiding in Arendonk van 1993 t/m 2000. Zij maakt schilderijen in olieverf met een horizon, op doek en op halfronde houten panelen.

Anneke Bolt

In 2012 begon Anneke Bolt met schilderen. Ze heeft lessen in de regio gevolgd waardoor ze veel over materialen en technieken heeft geleerd. Naast de lessen in schilderen heeft ze wat gesnuffeld aan glasbewerking, beeldhouwen, keramiek en mix media. Ze wilt graag haar passie delen met anderen en daarom neemt ze op 16 en 17 mei deel aan de Kunstroute. Ze hoopt op deze manier te laten zien waar ze zich zo gelukkig door voelt, namelijk kunst.

Jan Teunissen

Jan Teunissen woont en werkt in Best. De schilder volgde een technische opleiding, was tot 2002 als zodanig werkzaam in het bedrijfsleven en richtte zich daarna volledig op het schilderen. Stillevens met een hoog realiteitsgehalte en een enigszins mystieke, clair-obscurachtige sfeer. Afbeeldingen van gebruiksvoorwerpen en etenswaar zoals brood en fruit. De werken van Jan Teunissen: stillevens, bloemen, dieren, portretten en overig, zijn naast in Nederland tevens geëxposeerd en verkocht in onder andere België, Frankrijk, Hongkong, India, Italië, Nieuw Zeeland, Taiwan en Qatar.

Fabienne de Hoop

Verhalen visualiseren met een vleugje humor, dat is de specialisatie van Fabienne de Hoop als illustrator en cartoonist. Als illustrator en cartoonist helpt ze bij het visualiseren van diverse onderwerpen en vertaalt ze complexe bedrijfsprocessen, gevoelige thema's en abstracte gedachtespinsels naar een toegankelijk beeld. Kenmerkend aan haar werkwijze is dat ze de samenwerking voorop stelt. Naast het visualiseren van verhalen heeft zij zichzelf gespecialiseerd in het illustreren van gepersonaliseerde portretten.

Meer informatie

Er hebben zich 35 deelnemers ingeschreven voor deelname aan Kunstroute Best op 16 en 17 mei 2020. Zij exposeren op 24 verschillende locaties. Meer informatie op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden