Logo groeiendbest.nl


Foto:

Veel muziek en tonpraat op Klompengatse avond

In zalencentrum Prinsenhof werd afgelopen zaterdag de Klompengatse avond van Stichting Karnavalsfederatie Best gehouden. Een festijn met veel muziek en tonpraat. De kwaliteit van het gebodene was goed en het publiek kon waardering opbrengen voor de artiesten. Smaakmakers waren de drie tonpraters, die lieten horen en zien dat het toppers zijn in hun genre.

Door Theo Louwers

BEST - De jaren dat er in een weekend drie sessies werden gehouden, liggen al enkele jaren achter ons. Prins Adje d'n Twidde en jeugdprins Giel d'n Urste zettenechter hun beste beentje voor en maakten er een feestelijke avond van. Vooral bij de optredens van zangers en zangeressen kwam 't Hoog van hun stoelen, die opgesteld stonden op het podium, en trokken in polonaise de zaal door. Hofkapel, Duo Zus, Theo Scheepens, duo Sportlife en het duo Pieter en Ilse zongen met ondersteuning van orkestbanden bekende en minder bekende, maar welluidende, carnavalskrakers. Sfeerverhogend was het in ieder geval wel.

Ons Jongens

Presentator Marty van der Staak en zijn zoon Caillian praatten de avond aan elkaar. Nadat prins Adje en zijn gevolg plaats hadden genomen op het podium en de dansgardes hun show hadden uitgevoerd, werden het eerste zangduo aangekondigd. Duo Zus verzorgde een vlot optreden met herkenbare meezingers. Na de eerste tonprater keerde het duo nog een keer terug. Smaakmakers waren ook Ons Jongens, een mengeling van cabaret en zang met eigen muzikale ondersteuning. Ons Jongens trad op als fanfare en maakte er een hilarisch half uur van. De toeschouwers gingen uit hun dak.

Tonpraat

Een Klompengatse avond kan niet zonder tonpraters. Wichard de Benis trad op als dictator. De Bestenaar had als enige lokale elementen in zijn buurt verwerkt. Alaparada, leerlingenvervoer, zonnevelden, het kwam in zijn verhaal voorbij. De Benis had snel de lachers op zijn hand en bracht een goed verhaal.

Verrassend was ook het optreden van Erik Mulder. Hij stond als kampbewoner in de ton en haalde alle clichés die er bestaan uit de kast. Vermakelijk, alleen op sommige momenten was hij achter in de zaal niet zo goed te verstaan. Hans Keeris, de Brabants kampioen van 2017, trad op als blaasmuzikant. Een knappe buut van een ouderwetse tonprater.

Onderscheiding

Vorst Bart kondigde nog enkele onderscheidingen. Juanita van Neerven, secretaris van Stichting Karnavalsfederatie Best, kreeg een onderscheiding van de prins voor haar werk als secretaris. Patrick van Dijk kreeg de Durdauwer en Renske Spijkerboer de Orde van het Klompengat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden