Logo groeiendbest.nl


Deze vlaggen staan symbool voor de vele paratroopers die hier naar beneden kwamen én voor vrijheid, feest en vrede.
Deze vlaggen staan symbool voor de vele paratroopers die hier naar beneden kwamen én voor vrijheid, feest en vrede. (Foto: )

3300 witte vlaggen magen museumbezoek extra bijzonder

Een bezoek aan Museum Bevrijdende Vleugels is vanaf maart extra bijzonder. In het kader van '75 jaar vrijheid' zorgt een tijdelijke kunstinstallatie voor een unieke beleving.

Door Theo Louwers

BEST - Duizenden paratroopers, honderden gliders en vliegtuigen werden 75 jaar geleden ingezet om ons land te bevrijden. Vanaf de grond en vanuit de lucht een indrukwekkend, hoopvol, angstig, bevrijdend, gevaarlijk en intens beeld. Op basis van dit beeld bedacht Blauwe Uur 'Airborne', een canvas van 3300 witte vlaggen boven de hoofden van de bezoekers, op de heide naast museum Bevrijdende Vleugels.

Vlaggen

Deze vlaggen staan symbool voor de vele paratroopers die hier naar beneden kwamen én voor vrijheid, feest en vrede. Dagelijks na zonsondergang verbeelden kleurrijke projecties op de wapperende vlaggen deze sprong, het vallen, het zweven op de wind en de veelheid van parachutisten. Met 'Airborne' creëert Blauwe Uur een moment om je te verbeelden wat er 75 jaar geleden is gebeurd.

Première

Op 6 maart van 17.00 tot 19.00 uur is de première van 'Airborne' bij Bevrijdende Vleugels, Best, door Brabant Remembers in samenwerking met Blauwe Uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden