Logo groeiendbest.nl


De prijswinnaars van de choreografiewedstrijd met in het midden Sarah van den Akker.
De prijswinnaars van de choreografiewedstrijd met in het midden Sarah van den Akker. (Foto: )

Sarah wint choreografiewedstrijd: 'Iedereen kan trots zijn op zichzelf'

Afgelopen zaterdag werd 'Best Dance' gehouden, een choreografiewedstrijd waarin alle dansers uit Best hun kunsten konden vertonen. De wedstrijd - georganiseerd door Dans-à-Lon - werd gewonnen door de negenjarige Sarah van den Akker. Zij won, omdat ze voor haar leeftijd een heel goede choreografie in elkaar had gezet.

Door Theo Louwers

BEST - Sarah had een prachtige verhaallijn verzonnen over een marionet die de behoefte had om af en toe de touwtjes los te breken en vrij te kunnen zijn. Buiten dat het verhaal goed zichtbaar was in haar dans, had ze goed nagedacht over haar kleding. Ze zette haar zenuwen opzij, waardoor ook haar beleving en expressie goed overkwam.

Tweede prijs

De tweede prijs ging naar Aileen Visscher (12) en Eline Moers (11). Zij dansten modern en hip hop op 'Girls just want to have fun' en hadden een dynamische en gevarieerde choreografie met leuke duo tricks en grappige elementen.

De derde prijs ging naar Pleun Bressers en Anne (11) van de Mortel (11). Zij deden een gave mix van hip hop en streetdance en bleven origineel en krachtig tot het einde van hun choreografie."We zijn blij dansers te hebben kunnen samenbrengen om hun passie te delen. Iedereen was onder de indruk van elkaars optreden", zegt Lonneke van Oort van Dans-à-Lon. "Wij als organisatoren zagen ook dat alle deelnemers echt tijd en moeite hadden gestoken in hun performance. Goede verhaallijnen, kleding, bewegingen, overal was over nagedacht. Iedereen mag ontzettend trots zijn op zichzelf."

Complimenten

De kandidaten waren tussen de 9 en 12 jaar met wisselende achtergronden en de deelnemende groepen varieerden van solisten tot duetten en een trio. Dansers van verschillende dansscholen en ex-dansers deden mee. De jury had het niet makkelijk. Elk optreden had iets eigens of iets wat eruit sprong. Dus voor ieder van hen de grootste complimenten dat ze op zo'n jonge leeftijd al zoiets in elkaar weten te zetten het vervolgens ook durven te tonen aan publiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden