Logo groeiendbest.nl


De dames van het Creatief Café. De grote werktafel biedt plaats voor ongeveer twaalf mensen.
De dames van het Creatief Café. De grote werktafel biedt plaats voor ongeveer twaalf mensen. (Foto: )

Koffietje, kletsen en knutselen bij Creatief Café de Leemkuilen

Sinds het voorjaar van 2019 staat de ontmoetingsruimte aan de Leemkuilen 61 iedere donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur in het teken van het Creatief Café. Buurtbewoners met diverse culturele achtergronden schuiven hier aan. Om elkaar te ontmoeten en ondertussen lekker creatief bezig te zijn.

BEST - De lucht van verse koffie dringt langzaam de neus binnen, een ruime loungehoek met bank en fauteuil staat op een prominent plekje links in de huiskamer. Alles is netjes door de deelnemers zelf opgeknapt en mede daardoor voorzien van frisse kleuren, gezellige accessoires én natuurlijk 'werk uit eigen huis'. De grote werktafel biedt plaats voor ongeveer twaalf vrouwen. Want, tot nu toe zijn het vooral dames die langskomen bij het Creatief Café. "Maar mannen zijn ook van harte welkom", vertelt Erni de Beer, maatschappelijk werker van Lumens. Samen met vrijwilliger Mary van der Wouw vandaag begeleider van het café.

De 'creatieven' komen inmiddels binnendruppelen. Vandaag zijn het zes vrouwen uit alle hoeken van de wereld. Keuvelend en lachend slaan ze aan het breien, naaien en knutselen. Met een kop thee of koffie of glaasje water voor de neus gaat men rustig aan het werk. De een zet nieuwe steken op in haar breiwerk, de volgende legt de laatste hand aan de boodschappentas die zij zelf ontworpen en gemaakt heeft en anderen gaan lekker borduren, een kledingstuk verstellen of een rits vervangen. En als het nodig is roepen ze de hulp van elkaar of van Mary die zowel vaktechnisch als creatief adviezen geeft.

De voertaal in het Creatief Café? Hoe internationaal het gezelschap ook is, ze vinden allemaal dat zij in Nederland wonen en dus moeten inburgeren. En daarom wordt er in het Nederlands gecommuniceerd met af en toe een liedje in het Spaans, Pools of Indonesisch.

De ontmoetingsruimte biedt nog genoeg ruimte voor meer enthousiaste mensen. Iedereen is welkom en iedereen mag mee. Materialen en spullen kunnen ook altijd goed gebruikt worden. Denk aan naaimachines, ritsen, kralen, scharen, tornmesjes, schildersspullen, lappen stof of leer, kralen, knopen etcetera.

Deze spullen kunnen ingeleverd worden bij de ontmoetingsruimte aan de Leemkuilen 61. Iedere donderdagmiddag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie, bel of mail gerust even met Erni de Beer: 06-22950379 / e.d.beer@lumenswerkt.nl cq j.breteler@lumenswerkt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden