Logo groeiendbest.nl


Foto:

Lancering eenmalig magazine Vlogbende op Wereldkankerdag

Sommige mooie dingen komen voort uit minder mooie aanleidingen. Zo ook Vlogbende, een eenmalig magazine waarvan de opbrengsten naar een goed doel gaan.

BEST - Het was de droom van Daan, die vorig jaar de oneerlijke strijd verloor tegen Acute Lymfatische Leukemie. Daan, die tijdens het verloop van zijn ziekte het magazine Vlogbende bedacht, met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Daan, die helaas zelf niet meer de kans kreeg om zijn idee te verwezenlijken. Want Daan overleed afgelopen september op 37-jarige leeftijd.

De uit Best afkomstige Marcelle van Bakel en de Veldhovense Juul Schats- twee collega's en vrienden van Daan - namen op persoonlijke titel het initiatief om het magazine alsnog uit te geven. De eerste en enige uitgave van Vlogbende is nu een feit! Met veel enthousiasme hebben twaalf grote Nederlandse vloggers meegewerkt aan Vlogbende. Onder andere Dylan Haegens, Enzo Knol en Bibi – met zijn allen goed voor 9 miljoen volgers - staan met toffe verhalen in het magazine. Vlogbende staat boordevol vlogtips, interviews, puzzels en weetjes en is gemaakt voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot 14 jaar. Ook staan er een heleboel win-acties in het magazine. Lezers kunnen onder meer (gesigneerde) merchandise winnen van hun vloghelden.

Het magazine kost 6,50 euro en is via Betapress te bestellen. Het magazine bevat 64 pagina's en een megagrote poster. Op 4 februari (Wereldkankerdag) wordt het magazine Vlogbende gelanceerd en zal het onder meer in de winkels van Primera, Bruna, AKO, Cigo en Albert Heijn verkrijgbaar zijn. Ook is het te bestellen via www.vlogbende.nl.

Over Daan

Daan was altijd positief, zowel voor als tijdens zijn ziekte. Altijd bezig om het maximale uit het leven te halen en iedereen te beïnvloeden met zijn positieve energie. Koste wat het kost wilde hij dan ook iets betekenen voor de leukemiepatiënt van de toekomst. Heel veel geld inzamelen zodat er nog meer onderzoek kan worden gedaan was Daan zijn droom. Maar hoe en wat dan precies? Ook dat was voor Daan helder. Zijn kinderen kijken namelijk dagelijks naar hun helden op YouTube. Hoe mooi zou het zijn als er een magazine zou worden gemaakt over hun idolen? Want buiten het feit dat alle kids op YouTube hun helden dagelijks kunnen volgen, is lezen voor kinderen enorm belangrijk. Ze worden er slim, blij en gezond van! Het idee van Daan is daarmee tweeledig. Enerzijds wordt er geld ingezameld, anderzijds draagt 'Vlogbende' op eigen wijze bij aan leesbevordering bij kinderen.

Als Daan er nog was geweest, dan had hij deze droom samen met collega Marcelle waargemaakt, want het uitbrengen van dit magazine is het afgelopen jaar dagelijks onderwerp van gesprek geweest. De voorbereidingen waren gestart en de ideeën stonden op papier, echter na de stamceltransplantatie is Daan helaas niet meer in staat geweest om dit samen met Marcelle af te maken. Met hulp van Juul is het tijdschrift - en daarmee de grote wens van Daan - alsnog uitgekomen.

Steun

Vlogbende steunt Doelfonds Leukemie door de volledige winst uit de verkoop van het magazine te doneren aan het onderzoek "Het Levend Geneesmiddel". Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum werken aan een veelbelovende nieuwe behandelmethode voor leukemiepatiënten. Meer weten over dit onderzoek? Kijk dan snel op www.levendgeneesmiddel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden