Logo groeiendbest.nl


Stichting Kringloop Handmelken keert 12.000 euro uit aan goede doelen

Kringloop Handmelken heeft woensdag 29 januari haar jaarlijkse benefietmiddag gehouden. In totaal werd er 12.000 euro uitgereikt aan liefst zeven goede doelen.

BEST - Voor de benefietmiddag die plaatsvond in café Dokus waren afgevaardigden van de Wensambulance Brabant, Voedselbank Best e.o., Hibiscus, Balirunners, Ronald McDonald Huis Veldhoven, Alzheimer Café B.O.S. en Wereldwijd Toegankelijk, uitgenodigd.

Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers, kregen de afgevaardigden de kans om hun project te presenteren en uit te leggen waaraan het bedrag van de cheque zal worden besteed. Wiet Gilsing, oprichter van Stichting Kringloop Handmelken, maakte vervolgens bekend hoe hoog het toegekende bedrag was.

Voor loopgroep de Balirunners was het de tweede maal dat ze een cheque van de kringloop in ontvangst mochten nemen. Met het bedrag van 2.000 euro kunnen weer enkele kinderen op Bali aan hun klompvoetjes geopereerd worden en op deze manier een betere toekomst tegemoet zien.

Voor het Ronald McDonald Huis in Veldhoven was de cheque ook meer dan welkom. Het verblijf van ouders met een te vroeg geboren baby kan hiermee gedeeltelijk worden bekostigd. Ook de andere goede doelen waren erg verheugd met het bedrag dat zij mochten ontvangen.

Wiet Gilsing, bedankte na afloop alle vrijwilligers van Kringloop Handmelken. Zonder hun enthousiasme, inzet en aandacht voor de minder bedeelde medemens zou deze middag niet mogelijk zijn geweest.

In kringloopwinkel Handmelken komen duurzame en sociale doelstellingen bij elkaar. De winkel is een gezellige ontmoetingsplek voor klanten en vrijwilligers. Alles wat tweedehands wordt gekocht hoeft niet nieuw geproduceerd te worden, waardoor er minder CO2 uitstoot is. In een kringloopwinkel kopen is dus niet alleen fijn voor de portemonnee, maar ook goed voor de samenleving en het milieu.

Kringloop Handmelken is gevestigd aan de Randweg 19 in Best. Openingstijden en andere info staan op www.kringloopbest.nl. Mocht u interesse hebben om ook als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan, laat het dan weten via 06-16100009.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden