Logo groeiendbest.nl


Antoniushof zorgt voor 20 nieuwe huisnummers bij Tennis vereniging LTVB

Afgelopen jaar hebben veel bezoekers van het tennispark last gehad van de eikenprocessierups. Om dit probleem op te lossen heeft tennisvereniging LTVB voor een natuurlijke methode gekozen en wel door de koolmees uit te nodigen. Daarom komen er nu twintig vogelhuisjes speciaal voor de koolmees.

BEST - De vogelhuisjes zijn gemaakt op Antoniushof, een activiteitenboerderij van Archipel in Best voor o.a. ouderen met dementie. Samen hebben de gasten en vrijwilligers van deze boerderij de huisjes gemaakt. Hierdoor kunnen we wel zeggen dat er een win-win situatie is ontstaan! De LTVB heeft een onderkomen voor de koolmees en bij Antoniushof was er weer een leuke dagbesteding voor de gasten.

Op de nieuwjaarsborrel heeft Henk de Vries als vrijwilliger van Antoniushof aan de voorzitter van de LTVB, Hendry Dhondt het eerst vogelhuisje met nummer één overhandigd.

Nu maar hopen dat de koolmees het de nestkastjes bij de LTVB kan vinden en dat er de komende zomer minder of geen last is van de processierups.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden