Logo groeiendbest.nl


Jessica: "Het leuke van Valentijn op een werkdag is dat niemand dat ontbijtje verwacht."
Jessica: "Het leuke van Valentijn op een werkdag is dat niemand dat ontbijtje verwacht." (Foto: )

Steun het goede doel met een ontbijt op bed tijdens Valentijnsdag

Net als voorgaande jaren, gaan de deelnemers van Team De Vlinder/Stichting Mont Ventoux ook dit jaar weer op pad om nietsvermoedende Bestenaren op vrijdag 14 februari (én zaterdag 15 februari) te verrassen.

BEST - Naast een smakelijk ontbijt op bed, is het ook mogelijk om een roos met persoonlijke boodschap aan huis te laten bezorgen op ieder willekeurig adres in Best. De opbrengst van deze actie gaat naar het KWF en naar 'ons eigen' Bijna Thuis Huis De Vlinder in Best.

Valentijnsdag valt dit jaar op een vrijdag. Lastig? "Nee hoor", antwoordt Jessica, initiatiefneemster van de actie. "Daar spelen we juist handig op in. Zo kunnen de ontbijtjes al vanaf 7.00 uur 's ochtends bezorgd worden. Het leuke van Valentijn op een werkdag is bovendien dat niemand dat ontbijtje verwacht." En dat is niet de enige manier waarop Team De Vlinder inspeelt op de Valentijn-werkdag. Het is ook mogelijk een roos met boodschap te laten bezorgen. "Dat kan ook 's avonds rond etenstijd", aldus Jessica, "Het is tenslotte de hele dag Valentijnsdag en iemand even laten weten dat hij of zij heel bijzonder voor je is, kan op ieder moment van de dag. Wie het ontbijt liever in het weekend (zaterdag 15 februari) ontvangt, kan dat ook doorgeven. Wij passen ons aan!"

Vorig jaar mocht ze zelf getuige zijn van vele verbaasde gezichten die eerst een kijkje door het slaapkamerraam namen voor ze naar beneden kwamen om de goed gevulde ontbijtbox in ontvangst te nemen. "Hoe leuk is dat? Wij hebben daar als bezorgteam ook van genoten. Het bijzondere is, dat de Valentijnsactie lang niet altijd wordt ingezet om de liefde aan iemand te verklaren. Vorig jaar hebben juist veel mensen de kans gegrepen om een bijzonder iemand even in het zonnetje te zetten; de buurvrouw die in de vakantie altijd op het huis past, opa's en oma's die altijd klaar staan om de kleinkinderen op te vangen of die lieve collega die wel even een oppepper kan gebruiken. Daar leent deze actie zich ook prima voor."

Een luxe ontbijtbox voor twee personen bestaat uit: verse croissantjes, broodjes, kaas, jam, (room)boter, een flesje bubbels, jus d'orange, bonbons en natuurlijk een roos. Dit ontbijt kost 17,50 euro voor twee personen of 10 euro voor één persoon. Jessica: "Desgewenst kunnen we er natuurlijk ook nog een persoonlijke boodschap aan toevoegen." De roosjes met handgeschreven wenskaart (al dan niet met afzender) worden voor slechts 4,50 euro aan huis bezorgd. "We willen onze acties laagdrempelig houden. Natuurlijk is de actie bedoeld om sponsorgeld te werven, maar we doen dat wel graag op een manier waar iedereen blij van wordt. Dit is nu typisch zo'n actie die een goed gevoel oplevert; bij de gever, bij de krijger en niet in de laatste plaats bij ons."

Ook iemand in het zonnetje zetten en een goed doel steunen? Bestellingen kun je tot en met 12 februari doorgeven via www.bestindebenen.nl of telefonisch (of per app) via 06-58949349.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden