Logo groeiendbest.nl


Foto:

Ook dit jaar weer Kunstroute in Best

De Kunstroute Best vindt dit jaar plaats op 16 en 17 mei. Deelnemende kunstenaars zetten de deuren van hun atelier open en laten zien wat aan kunstwerken hebben gerealiseerd. Belangstellenden kunnen via een vaste route van de ene kunstwerkplaats naar de andere gaan.

BEST - De kunstenaars zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werk en vaak zijn kunstwerken ook te koop. Drie deelnemers stellen zich voor.

Kleur

Hera van den Heuvel-Schevers is geboren in Best. Eind jaren 80 is ze begonnen met aquarelleren. Van 1991 tot 1999 heeft ze aan de Academie der Schone Kunsten in België schilderlessen gevolgd, voornamelijk in olieverf. Momenteel schildert ze het liefst in acrylverf, vaak in combinatie met andere materialen. De ervaring van verschillende disciplines combineert ze in haar huidige werk. Haar werk is in de loop der jaren veranderd van figuratief naar abstract, waarbij kleur een niet te missen rol speelt.

Keramiek

Mabel Mulder is opgeleid als docent tekenen en handvaardigheid. Afgestudeerd in grafiek en daarna via keramiek bij steen uitgekomen. Ze houdt van details in de natuur, die meer dan genoeg inspiratie opleveren. Maar steen is heel tijdrovend materiaal dus werkt ze tevens nog grafisch.

Zeegezichten

Miriam Konijnendijk begon ruim 20 jaar geleden met schilderen bij Educatief Centrum de Wig. Omdat ze zich graag verder wilde ontwikkelen is ze naar de Academie voor de Schone Kunsten in Arendonk gegaan. Daar is ze in 2015 afgestudeerd. Tijdens haar specialisatiejaren op de academie is ze op zoek gegaan naar een eigen stijl. Ze houdt van de zee. De liefde daarvoor geeft haar volop inspiratie die terug te zien is in de zeegezichten. Soms zijn deze voorstellingen figuratief, de andere keer geabstraheerd. Ze schildert thuis of in haar atelier in Helmond. Ze schildert met penseel en paletmes met acrylverf op doeken van verschillend formaat.

Meer informatie vindt je op www.kunstroute-best.nl of  op Facebook.com/kunstroute-best

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden