Logo groeiendbest.nl


Foto:

Gezocht: fietsers en wandelaars voor beklimming Mont Ventoux

Begin september gaan we vanuit Best met Team de Vlinder voor de zevende keer de Mont Ventoux beklimmen. Het team is dan ook op zoek naar enthousiastelingen die deze ultieme uitdaging willen aangaan om fietsend, wandelend of hardlopend de top te bedwingen van deze Franse berg.

BEST - De beklimming vindt voor de wandelaars en hardlopers plaats op donderdag 3 september 2020. De fietsers beklimmen op vrijdag 4 september De Kale Berg.

Een bijzondere ervaring

"Het is écht een belevenis om nooit te vergeten", aldus Andy, die het afgelopen jaar samen met andere teamgenoten aan de beklimming meedeed. "Elke deelnemer doet mee met een eigen verhaal en heeft een eigen doel. De één ziet het puur als een sportieve prestatie. De ander heeft affiniteit met Bijna Thuis De Vlinder in Best waar een deel van de sponsoropbrengst naar toe gaat. En weer een ander loopt of fietst omdat hij of zij om persoonlijke redenen het KWF een warm hart toedraagt. De beklimming van de Ventoux is hoe dan ook een unieke ervaring en een geweldige stimulans; welk doel iemand daarmee ook nastreeft."

Topprestatie

Op de vraag of je een ware sportfanaat moet zijn om de berg te kunnen bedwingen, laat Andy weten dat je natuurlijk niet geheel ongetraind naar Frankrijk kunt afreizen. De ervaring leert dat, met wat voorbereiding, iedereen vanaf veertien jaar zonder probleem kan meedoen. Daarbij organiseren we wekelijks twee wandelingen voor onze teamleden. Wie wil, kan daaraan meedoen. Niet alleen gezellig, maar het zorgt er ook voor dat je geleidelijk een goede wandelconditie opbouwt. Navraag leert dat ook de fietsers regelmatig samen afspreken. Er worden zelfs uitstapjes naar het zuiden van Limburg gemaakt om te oefenen met 'klimmen'.

Informatiebijeenkomst

In de aanloop naar de beklimming worden door de organisatie speciale bijeenkomsten georganiseerd, waarin informatie wordt gegeven en wordt nagedacht over mogelijke sponsoracties. "Omdat we begrijpen dat niet iedereen makkelijk sponsorgeld werft, organiseren we vanuit het team een aantal leuke activiteiten, zoals een Valentijns ontbijtservice, kerst- en paasworkshops, een worstenbroodverkoopdag en een Wie-is-de-mol-weekend. Laat het werven van sponsorgeld dus zeker géén drempel zijn voor je deelname, want daar zorgen we gewoon als team voor", zegt Andy. "Zelfs het vervoer en het verblijf in Frankrijk worden gecoördineerd in samenwerking met de Stichting Mont Ventoux. Dus eigenlijk staat niets je in de weg om dit jaar zélf de uitdaging aan te gaan!"

Ook (misschien) meedoen? Bezoek vrijblijvend onze informatiebijeenkomst op dinsdag 11 februari 19.30 uur op de locatie Hagelaarweg 25 in Best (06-15487283) of stuur een e-mail naar a.vandeven@bijnathuishuisbest.nl. Neem voor meer informatie ook een kijkje op onze site www.bestindebenen.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden