Logo groeiendbest.nl


Teun Toebes is op woensdagavond 22 januari te gast bij het Alzheimer Café B.O.S. in Zalencentrum `t Zand in Oirschot.
Teun Toebes is op woensdagavond 22 januari te gast bij het Alzheimer Café B.O.S. in Zalencentrum `t Zand in Oirschot. (Foto: )

Alzheimer Café B.O.S. met Teun Toebes en zangkoor Memories

Op woensdagavond 22 januari is er in het Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema 'Geluksmomentjes'. Hierover wordt in gesprek gegaan met Teun Toebes, student verpleegkunde en oprichter van de Stichting sTeun en Toeverlaat. Toebes werd onlangs gekozen tot Brabander van het jaar 2019.

REGIO - Vaak spreken we bij dementie over wat niet meer lukt. Maar er zijn ook mooie momenten. Het is belangrijk om ook daarbij stil te staan. Wat is de passie van de mensen achter de dementie? Het beroep of een hobby van vroeger roept vaak goede herinneringen op. Maar ook bezigheden van nu kunnen mooie momenten opleveren. Zowel voor de persoon met dementie als voor de mensen om hem of haar heen. Voor deze avond hebben we Teun Toebes uitgenodigd. "Het leven stopt niet na de diagnose of na opname in een verpleeghuis" , aldus Teun Toebes. Zijn doel is om mensen met dementie geluksmomentjes te bezorgen. Hierover maakt hij korte video`s die hij deelt via sociale media. Aan de hand van zijn video`s gaan wij met hem in gesprek.

Ook kunnen de aanwezigen deze avond genieten van het optreden van zangkoor Memories. Het zangkoor is opgericht op 17 september 2019 en is bedoeld voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel en eventueel hun partner.

Nieuwe leden
Het aantal koorleden bedraagt momenteel 22 zangers en zangeressen. Memories repeteert op de dinsdagmiddagen van de oneven weken in buurthuis de Vlinderhei ( in de wijk Heuveleind in Best) van 13.30 tot 15.00 uur. Nieuwe leden zijn welkom en na het optreden van het zangkoor kan men zich aanmelden of vragen hierover stellen.

Gratis entree
Het Alzheimer Café B.O.S. in Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.

Meer informatie
Voor verdere inlichtingen kan er contact opgenomen worden met Jan Verbeek (Best, 06-41546859), Diny Nooijen (Son en Breugel, 0499-473708 ) of Francien Dekkers (Oirschot, 06-16677830). Kijk voor meer informatie over alle Alzheimer Café's in de regio op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

Meer berichten