Logo groeiendbest.nl


Op 25 januari komt Bram van Beusekom naar de bibliotheek in Best. Hij speelt de voorstelling 'Weer te leuk' voor kinderen vanaf twee jaar.
Op 25 januari komt Bram van Beusekom naar de bibliotheek in Best. Hij speelt de voorstelling 'Weer te leuk' voor kinderen vanaf twee jaar. (Foto: )

Leuke activiteiten in bieb tijdens de nationale voorleesdagen 2020

Het is weer bijna zover: de voorleesdagen gaan weer van start. Van 22 januari tot en met 1 februari staan alle bibliotheken in Nederland - dus ook die in Best - in het teken van voorlezen. Want, voorlezen is leerzaam, maar ook vooral heel erg leuk.

BEST - Wat gaat er allemaal gebeuren tijdens de Voorleesdagen? Op woensdag 22 januari is er het Voorleesontbijt van 9.30 tot 10.30 uur met Elly van Gelder. Dit is speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Vanaf 9.00 uur kunnen de kinderen aanschuiven, als ze willen mag dit in pyjama. Centraal staat het boek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Dat boek is gekozen is tot prentenboek van het jaar.

Moppereend
Op 25 januari komt Bram van Beusekom naar Best. Hij speelt de voorstelling 'Weer te leuk' voor kinderen vanaf twee jaar, ook geïnspireerd op het boek van Dunbar en Horácek. Moppereend vindt alles stom. Hij moppert al de hele dag, over alles en niets, en tegen iedereen. Zijn dierenvrienden beginnen zelfs mee te mopperen. Plots wordt het donker en alle dieren turen naar boven, wachtend op een grommende zwarte wolk, maar tot hun verbazing zien ze een schattige roze wolk. Stampend en kwetterend loopt Moppereend weg... Hoe krijgen we hem weer aan het lachen? De voorstelling begint om 10.30 uur. Kaartjes zijn te koop voor 3 euro.

Voorleestrein
En nu het toch over voorlezen gaat. Er zijn kinderen, voor wie niet zo vaak of zelfs nooit wordt voorgelezen. Omdat de ouders bijvoorbeeld niet goed kunnen lezen of omdat ze de taal slecht spreken. Maar daarvoor is de Voorleestrein. Vrijwilligers uit Best komen twintig keer langs om voor te lezen en ouders én kinderen enthousiast te maken voor wat misschien wel een dagelijks ritueel kan worden. Ken jij zo'n gezin? Laat het ons weten. De voorleestrein stopt met alle plezier ook bij hen voor de deur. Opgeven kan bij Elly van Gelder: evangelder@cultuurspoorbest.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden