Logo groeiendbest.nl


Jong en oud konden weer genieten tijdens deze zevende editie van het Winterfestijn. Er werd dan ook volop geschaatst op de schaatsbaan op het Dorpsplein.
Jong en oud konden weer genieten tijdens deze zevende editie van het Winterfestijn. Er werd dan ook volop geschaatst op de schaatsbaan op het Dorpsplein. (Foto: )

Zeer geslaagde editie Winterfestijn Dorpsplein

Maar liefst 24 dagen is er op het Dorpsplein geschaatst op een flinke ijsvloer. Kleine kinderen, die nog niet zo schaatsvaardig waren, konden oefenen op een speciaal daartoe gemaakt baantje. De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op het zevende Winterfestijn.

"Mede door de inzet van heel veel vrijwilligers is het ook dit jaar weer een succes geworden", zegt medeorganisator Jos van Alphen. "Er is deze editie sprake van een lichte stijging van het aantal schaatsers. Het was een probleemloos festijn." Blij is de organisatie met het feit dat vooral veel scholen in de gelegenheid waren in de week voor Kerstmis naar de schaatsbaan te komen. Ongeveer 1600 kinderen bonden in de eerste week van het Winterfestijn de schaatsen onder. "Een stevige klus", zegt Van Alphen. "De leerlingen van de scholen waren al om 8.15 uur op de baan. En als je dan als organisatie tot 's avonds laat door moet, heb je veel vrijwilligers nodig." In samenwerking met het Heerbeeck College hielden klassen hun kerstviering - die werd gecombineerd met schaatsen - in het paviljoen bij de baan. De opzet is dit jaar deze samenwerking verder uit te breiden. In 2018 werd voor het eerst het succesvolle kratjes schuiven op het programma gezet. Tijdens de zevende editie werd het kratjes schuiven over twee avonden verdeeld. Ook de andere activiteiten in het paviljoen werden goed bezocht. Om de bouwactiviteiten op het Dorpsplein aan het oog te onttrekken werd de lange zijde van de schaatsbaan aan de kant van het gemeentehuis gedicht met een wand. Uiteindelijk werd besloten om alle wanden te dichten. "Wij zijn er voorstander van om alles zoveel mogelijk open te houden. Het voordeel was wel dat wij de kou beter binnen konden houden. Zeker in de eerste week - toen de temperaturen opliepen tot 15 graden - was dat fijn." Bij de volgende editie van het Winterfestijn moeten er waarschijnlijk maatregelen worden genomen. Zeker als de horecagelegenheid in de nieuwbouw klaar is. Van Alphen: "Wij juichen de nieuwe horeca toe, het versterkt elkaar en bedient meerdere doelgroepen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden