Logo groeiendbest.nl


Gezien het succes van enkele jaren geleden toen Christel de Laat optrad, werd besloten de cabaretière opnieuw uit te nodigen.
Gezien het succes van enkele jaren geleden toen Christel de Laat optrad, werd besloten de cabaretière opnieuw uit te nodigen. (Foto: )

Onzekere toekomst Vrouwennetwerk

Hoe de toekomst eruit ziet, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk moet het Vrouwennetwerk Best stoppen, omdat de gemeente geen subsidie meer verstrekt. De gemeente vindt dat de emancipatie van vrouwen is voltooid. De twee cabaretvoorstellingen, die Christel de Laat op 8 maart op Internationale Vrouwendag in zalencentrum Prinsenhof verzorgt, zijn mogelijk de laatste activiteiten van het Vrouwennetwerk.

Door Theo Louwers

BEST - "Onlangs hebben wij moeten stoppen met één van onze laatste activiteiten, het breicafé", zegt Ria van de Ven, secretaris van het Vrouwennetwerk Best. "Zonde, want er kwamen toch zo'n twintig vrouwen naartoe." Het Vrouwennetwerk Best werd jaren geleden opgezet om de belangen van vrouwen te behartigen. In het begin werd het Vrouwenraad genoemd, later werd gekozen voor een fusie met het Vrouwenwerk. De nieuwe naam luidde na de fusie: Vrouwennetwerk Best. Er werden activiteiten, multicultimiddagen en inloopochtenden gehouden, en ook de signaalfunctie was belangrijk. Er werd bijvoorbeeld veel werk gemaakt van het wegwerken van vrouwonvriendelijke plekken in Best.

"Er werden verder eetsessies gehouden, politieke avonden en nog veel meer activiteiten in het teken van vrouwenemancipatie", zegt Ria van de Ven. "Volgens de gemeente is de emancipatie van vrouwen voltooid en hoeft er op dit gebied niets speciaals meer gedaan te worden. Daarom krijgen we onder invloed van bezuinigingen geen subsidie meer. Met de cabaretvoorstelling beogen wij een leuke bijeenkomst te houden om de eenzaamheid onder vrouwen te bestrijden. Wij hebben de gemeente gevraagd of ze dat iets waard is. Helaas niet, dus dit zou wel eens de laatste activiteit van het Vrouwennetwerk Best kunnen zijn."

Ria van de Ven is ruim tien jaar lid van het Vrouwennetwerk. "Aan Internationale Vrouwendag werd steeds aandacht besteed, maar het was wat oubollig. Het moest aansprekender zijn. Zo kwamen wij op het idee van een cabaretvoorstelling. Via contacten in de wereld van het theater kregen wij tips over de aanpak en geschikte namen van cabaretiers. Het was een risico, want er moesten wel tweehonderd kaarten verkocht worden. Het eerste jaar waren de kaarten in een paar dagen uitverkocht, de jaren erna ging het nog sneller. Daarom houden wij dit jaar twee voorstellingen op één dag. Mannen zijn welkom, maar je moet als man niet tussen al die vrouwen willen zitten. Wij hebben een keer een man in het publiek gehad. Nou, dat heeft hij geweten."

Gezien het succes van enkele jaren geleden toen Christel de Laat optrad, werd besloten de cabaretière opnieuw uit te nodigen. "Vorige keer waren in no time alle kaarten verkocht. Daarom houden wij op 8 maart twee voorstellingen. Wij verwachten weer een stormloop, mede omdat de kaarten niet duur zijn." Kaarten voor één van de voorstellingen zijn op zaterdag 18 januari vanaf 11.00 uur te koop op Hulst 13. Maximaal zes kaarten per persoon. De kaarten kosten tien euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden