Logo groeiendbest.nl


Burgemeester Hans Ubachs aanvaardde de schenking van de gemeente Oirschot graag.
Burgemeester Hans Ubachs aanvaardde de schenking van de gemeente Oirschot graag. (Foto: )

Gemeente Oirschot schenkt Best twee bankjes voor 200-jarig bestaan

Met de onthulling van twee bankjes op de kruising Lieringsedijk en Huiskenshoek, op de grens van Best en Oirschot, werd een eerder gedane belofte ingelost. Bij de viering van het 200-jarig bestaan van Best beloofde burgemeester Judith Keijzers van Oirschot Best twee bankjes. In Oirschot is het gewoonte om als iemand honderd jaar wordt een bankje te schenken. Best bestond 200 jaar, dus twee bankjes. In de regen, weggedoken onder paraplu's, werden de bankjes vorige week vrijdagmiddag onthuld.

Judith Keijzers en Hans Ubachs, geholpen door drie kinderen, trokken de doeken van de banken. Op de banken twee plaatjes. Op het ene plaatje staat: 'Beter een goed buur', op het andere 'dan een verre vriend'. Voormalig burgemeester Ruud Severijns had in 2011 bij de onthulling van een grenspaal tussen Best en Oirschot al toegezegd bij het 200-jarig bestaan van Best twee bankjes te schenken. Belofte maakt schuld.

Zorgvuldige selectie
Burgemeester Hans Ubachs aanvaardde de schenking graag. Na een zorgvuldige selectie werd gekozen voor plaatsing van de twee bankjes in het buitengebied. "Het is een mooie afsluiting van het 200-jarig bestaan van Best", sprak Ubachs. "Ik ben blij met de bankjes. De gemeenten Oirschot en Best doen steeds meer dingen samen. Deze twee bankjes symboliseren dat. Ze staan op een mooie plek. Zit je op het ene bankje dan kijk je naar Best, zittend op het andere bankje kijk je naar Oirschot. Laten wij hopen dat er veel wandelaars en fietsers gebruik van maken", besloot de burgemeester.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden