Logo groeiendbest.nl


Echtpaar Megens – van 't Hof: "Wij houden beiden van een feestje."
Echtpaar Megens – van 't Hof: "Wij houden beiden van een feestje." (Foto: )

Echtpaar Megens – van 't Hof zestig jaar getrouwd

Lopen gaat mevrouw Koos Megens - van 't Hof niet goed meer af. Maar dat wil niet zeggen dat ze bij de pakken gaat neerzitten. "Wij houden van een feestje", zegt ze resoluut. Koos en Theo Megens waren op 10 december zestig jaar getrouwd, voor de wet. Op 20 februari zijn ze zestig jaar getrouwd voor de kerk. "Dat was vlak voor carnaval", zegt Theo. "Van de pastoor mocht je in vastentijd niet trouwen."

Burgemeester Hans Ubachs bracht het jubilerende echtpaar vorige week een bezoek. Een mooie bos bloemen en het beeldje dat bij het 60-jarig huwelijksfeest hoort werd door de burgemeester overhandigd. Koos (81) en Theo (82) kregen twee zoons en hebben vier kleinkinderen. Beiden komen uit Eindhoven. "Ik ben op de bouw begonnen met werken", vertelt Theo. "Daarna heb ik twee jaar bij de Bata gewerkt. Mijn moeder vond dat werken bij de Bata asociaal was, want er werkten geen katholieken. Ik ben toen bij Philips gaan werken. Omdat wij van Philips een huis kregen toegewezen in de wijk Hoge Akker, verhuisden wij naar Best."

Koos vertelt dat zij en Theo elkaar al 64 jaar kennen. "Wij hebben elkaar leren kennen op een begrafenis. We woonden achteraf en Theo bracht mij altijd naar huis. Theo is niet de prins op het witte paard", lacht Koos, "eerder de prins op een oude fiets. Maar ik wil hem niet meer kwijt, ik heb er al mijn geld in gestoken." Koos werkte tot haar trouwen ook bij Philips.

Boterhoek
Tot 1987 woonde het echtpaar in de wijk Hoge Akker, daarna volgde de verhuizing naar de wijk Salderes. "Wij woonden aan de Prunus, onze zoons woonden ook aan die straat", vertelt Koos. "Toen we kwaaltjes kregen zijn wij verhuisd naar een appartement boven winkelcentrum Boterhoek. De Koetshuistuin is onze mooie uitkijk." "Wij genieten van evenementen in het centrum", vult Theo aan. "De kermis, carnaval en andere evenementen. Heerlijk is het om bij de evenementen op het Dorpsplein betrokken te zijn. Je moet het leven zelf leuk maken, je hebt immers maar één leven. Wij zoeken daarom de plezierige dingen op. Zo maken wij dankbaar gebruik van Avondje Uit. Je kunt dan een voorstelling uit het aanbod kiezen. Wij houden bijvoorbeeld erg van muziek. Je tekent in, betaalt je kaartjes en je wordt op de avond van de voorstelling thuis opgehaald en weer teruggebracht."

Sport
Jarenlang vormde sport een belangrijk deel van het leven van Theo. Tot 5 jaar terug liep hij nog halve marathons. "In ben 25 jaar jeugdleider, trainer en lid van het jeugdbestuur van Best Vooruit geweest", kijkt Theo terug. "Ook bij de atletiekvereniging ben ik 25 jaar trainer geweest. Nu sport ik nog binnen en ben supporter van PSV."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden