Logo groeiendbest.nl


Foto:

De Vleut in gezellige kerstsferen

Sinterklaas heeft Nederland nog maar net verlaten of de inwoners van De Vleut zijn al weer druk in de weer om de sfeer van Kerstmis op te roepen. Ook dit jaar is iedereen weer van harte welkom om Kerst in de Vleut te vieren. Centraal in de Vleut staat de grote kerststal bij het Mariakapelletje met ook dit jaar weer een herberg. De kerststallenroute wordt ook weer georganiseerd en gaat dit jaar ook dit jaar weer digitaal.

Dit jaar is de kerststal open van 15 december tot en met 6 januari. De feestelijke officiële opening vindt plaats op zondag 15 december om 18.00 uur met een lampionnenoptocht voor kinderen, die vertrekt vanaf Best Zoo. Van de opbrengst van de knikengel en het branden van kaarsen in de Mariakapel wordt ook dit jaar weer een schenking gedaan voor het goede doel en dat is dit jaar Stichting Zomerkamp Best.

Na de opening is er voor de kinderen warme chocolademelk, beschuit met muisjes, en voor de volwassenen een glaasje glühwein. De kerststal is iedere dag te bezichtigen van 09.00 tot 22.00 uur. Op Eerste Kerstdag worden er bij de kerststal tussen 14.00 en 17.00 uur kerstverhalen verteld door een herder. Ook al een traditie is de kerststallenroute en die wordt dit jaar al weer voor de zevende keer georganiseerd. Langs de zeven kilometer lange fiets-en wandelroute wordt door de aanwonenden een kerststal geplaatst die vanaf de straatkant te zien is. Door de inzet van vele bewoners hebben we dit jaar bijna 100 stalletjes langs de route. Vooral 's avonds is deze route erg sfeervol omdat de meeste kerststalletjes dan ook verlicht zijn. Meer informatie over Kerst in de Vleut, waaronder de kerststallenroute, is te vinden op de nieuwe website: www.kerstindevleut.nl. Ook is de route opgenomen via de app 'Routes in het groene woud'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden