Logo groeiendbest.nl
Teun Toebes.
Teun Toebes. (Foto: )

Teun Toebes wint de Jonge 100 in categorie visionairs

Het lijkt niet op te houden voor Teun Toebes. Zondag won hij in Amsterdam de Jonge 100 in de categorie visionairs. In dezelfde categorie waren heel veel inspirerende andere jongeren genomineerd, waaronder Boyan Slatt. De Jonge 100 is de lijst van Nederlands meest veelbelovende en inspirerende jongeren tot en met 25 jaar.

Het oordeel van de vakjury: "Hoe Teun zich inzet voor een maatschappij waarbij ouderen ook actief deel kunnen nemen is bewonderenswaardig. Dit jaar heeft hij fantastische prestaties bereikt. Wat de jury vooral raakt is zijn persoonlijkheid: ongekend enthousiasme, oprechtheid en vooral een voorbeeld van hoe mannelijk leiderschap eruit mag zien." "Ik wil iedereen bedanken voor het stemmen", laat Teun weten. "Samen brengen we dementie én de zorg positief onder de aandacht." Teun studeert verpleegkunde en werkt in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Hij wil op een positieve manier de veelzijdigheid van de zorg laten zien. Met zijn stichting 'sTeun en toeverlaat' organiseert hij gratis geluksmomenten voor ouderen met dementie, zoals een hereniging met een oude bekende, of een silent disco in het verpleeghuis.

Brabander van het jaar
Teun is ook in de running voor de eretitel 'Brabander van het Jaar'. De stemronde op de site van Omroep Brabant loopt nog tot en met 6 december. Stemmen kan op https://www.omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar.

Meer berichten