Logo groeiendbest.nl
Foto:

The Longhorn viert 25-jarig bestaan

Een horecazaak, die 25 jaar bestaat en in die kwart eeuw hetzelfde concept nagenoeg overeind weet te houden, doet iets wat bij velen aanslaat. In het voormalig Katholiek Militair Tehuis aan de Eindhovensedijk 35 in Oirschot vestigde familie Van Logten Rib & Steakhouse The Longhorn. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd. "De reacties, die wij van onze gasten krijgen, zijn hartverwarmend", zegt Trude van Logten.

Samen met haar broer runt zij The Longhorn. Trude de vestiging in Oirschot, haar broer de vestiging in Broekhuizenvorst. The Longhorn in Oirschot is in al die jaren nauwelijks veranderd. "In de loop van de jaren hebben wij aan kleine details geschaafd", zegt Trude. "Maar in wezen is het concept gebleven zoals het toen was. Wel is het restaurant aanzienlijk uitgebreid. Als het druk is of er komen grote gezelschappen kunnen wij er ruimtes bijnemen. Wij werken vooral aan de kwaliteit van de gerechten, gerechten die niet goed lopen worden aangepast. De gasten zijn nog altijd lovend over wat wij te bieden hebben. Dat geeft heel veel voldoening en daar doe je het voor."
The Longhorn in Oirschot is het hele jaar door open. Alleen op 24 en 31 december is het restaurant gesloten. "In Limburg hoort bij het restaurant ook een recreatiepark", vertelt Trude. "The Longhorn en kasteel Ooijen horen bij elkaar. Daar is het meer seizoensgebonden." Gevraagd naar de kracht van The Longhorn zegt Trude: "Onze doelgroep is iedereen, die ademt. Wij zitten hier in the middle of knowhere. Dat is een sterk punt. Je kunt hier voor de deur parkeren, wij zitten ten opzichte van uitvalswegen en omliggende dorpen centraal en het is hier met kleine kinderen prettig toeven. Ze kunnen hier doppinda's eten en de schillen gewoon op de grond gooien. Ook bedrijven hebben de weg naar The Longhorn gevonden." In de jaren dat het economisch minder ging, namen de pieken in het weekend bij The Longhorn wat af. "Maar je zag dat bedrijven, die voorheen wat luxer uit eten gingen, toen naar ons kwamen", zegt Trude. "Na de crisis keerden oude gasten terug en zagen wij ook veel nieuwe gezichten. Met de kerstdagen komen hele families bij ons dineren. De kinderen maken wij blij met cadeaus, die ze na het eten mogen uitzoeken. Altijd een succes."

Inrichting
De inrichting van het restaurant is bijzonder. Alles ademt de Amerikaanse sfeer. Veel Amerikaanse nummerplaten aan de muur, oude bezinepompen en andere bijzondere decoraties, een houten vloer, een plek waar mensen graag willen zijn. "De spullen komen allemaal uit Houston in Texas", verhaalt Trude. "In Limburg hadden wij destijds een hotel met zestien kamers. Er stond een garage bij, maar die werd niet gebruikt. Op een gegeven moment zaten wij te filosoferen wat wij met die garage zouden kunnen doen. Toevallig hadden wij drie maanden een man in het hotel, een Amerikaan die iets deed in pijpleidingen. Hij miste in Nederland een echt steakhouse like backhome. Ter illustratie liet hij enkele foto's zien wat hij bedoelde. Toen is het balletje gaan rollen. Mijn vader en broer zijn naar Texas gevlogen en hebben een container vol spullen naar Nederland gehaald. Met die spullen hebben wij van de leegstaande garage het restaurant ingericht. Terwijl wij met het invullen van het concept bezig waren, kwam mijn vader erachter dat het voormalig Katholiek Militair Tehuis in Oirschot al twee jaar leeg stond. Het pand paste perfect bij wat wij voor ogen hadden. Het tweede Longhorn restaurant was een feit."

Groene corridor
Met de op stapel staande herinrichting van de weg van de Eindhovensedijk komt er veel op The Longhorn af. "Er moet een groene corridor ontstaan. Wat dat voor ons betekent, is nog niet helemaal duidelijk. Ik geloof in de kracht van ons bedrijf en zie eerder kansen dan bedreigingen", kijkt Trude vooruit.The Longhorn is dagelijks geopend vanaf 17.00 tot 22.30 uur. Op zondag vanaf 12.00 uur. In de zomermaanden is het restaurant vanaf 15.00 uur open. Kijk voor meer informatie op de website: www.longhorn.nl.

 

 

Meer berichten