Logo groeiendbest.nl
Wethouder Rik Dijkhoff was al snel bereid gevonden om zijn bijdrage te leveren aan deze Green Friday-actie.
Wethouder Rik Dijkhoff was al snel bereid gevonden om zijn bijdrage te leveren aan deze Green Friday-actie.

Het Goed maakt van Green Friday de groenste vrijdag van het jaar

Het Goed, met 25 vestigingen door heel Nederland, verwacht met haar kringloopactiviteiten dit jaar méér dan 25 miljoen kilo CO2 te besparen. De door Het Goed Best dit jaar al bereikte CO2-besparing van 707 ton is het equivalent van de CO2-opname van ruim 96.849 bomen, die met elkaar een bos zouden vormen ter grootte van 387 voetbalvelden.

Ad Vogels: "Deze cijfers illustreren hoe milieu en klimaat worden belast met CO2 indien consumenten alleen nieuwe producten zouden kopen. Bij Het Goed verkopen wij alleen gebruikte spullen, daardoor zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig en wordt er geen nieuwe CO2-uitstoot veroorzaakt. Door artikelen een tweede leven te geven, kan iedereen dus een enorme bijdrage leveren aan een meer duurzame en leefbare wereld."

Wethouder Rik Dijkhoff was al snel bereid gevonden om zijn bijdrage te leveren aan deze Green Friday actie. De wethouder mocht een winkelkar vol met spullen winkelen en doneren aan een goed doel. Dijkhoff deed er zelf nog een schepje bovenop en bracht een gebruikt kinderspeelgoedkeukentje mee en pimpte deze eigenhandig, op een duurzame manier, in de kringloopwinkel. Zowel het mandje als kinderspeelgoedkeukentje gaat de wethouder doneren aan de voedselbank in Best.

Green Friday, de groenste vrijdag van het jaar
Het Goed Best zal van donderdag 28 november tot en met maandag 2 december extra groen kleuren. Op vrijdag 29 november vinden in alle vestigingen van Het Goed activiteiten plaats, waarmee klanten op ludieke manier bewust worden gemaakt hoe goed ze bezig zijn met hun aankopen. De 1=1-actie zal daarnaast intensief via meerdere kanalen worden gedeeld. Van Rijn: "Wij willen immers alle Nederlanders oproepen om bewust te kopen en hun herbruikbare spullen een tweede leven te geven. Zodat we samen kunnen laten zien dat het anders kan."

Meer berichten