Logo groeiendbest.nl
Foto:

Actieve vrouwengroep zoekt actieve vrouwen

Zo'n zes jaar geleden werd de Actieve Vrouwengroep Best opgericht. Inmiddels bestaat deze uit meer dan 50 vrouwen en heeft de groep een eigen ontmoetingsruimte aan de Leemkuilen 61. Wij praten er over met de coördinatoren Jana Pavlova van WBO en Carla Rossieau van Lumens.

Jana Pavlova: "Het initiatief voor een actieve vrouwengroep is met name ontstaan om vrouwen met een beperkt sociaal netwerk in contact te brengen met andere vrouwen. Je moet dan niet alleen denken aan buitenlandse vrouwen of aan vrouwen die in de ziektewet of zonder werk zitten, maar zeker ook aan Nederlandse vrouwen die gewoon geïnteresseerd zijn in de medemens of die het leuk vinden om in contact te komen met andere achtergronden en culturen."

Carla Rossieau: "Vooral dat laatste maakt de Actieve Vrouwengroep zo leuk. De ene keer luister je met tranen in je ogen naar iemand die over haar vlucht voor oorlogsgeweld vertelt, de andere keer wordt er gelachen of gezongen of word je verwend met een lekker exotisch hapje. Eigenlijk komt er van alles aan de orde en is er ook alle ruimte voor gezamenlijke activiteiten en voor een-op-een contact: de een past een middagje op de kinderen of hond van een ander, de ander knipt weer iemands haar. En er staat altijd wel iemand klaar om mee te gaan naar het ziekenhuis of om te helpen met het invullen van formulieren en dergelijke."

Pavlova: "Het is echt een groep die elkaar helpt en ondersteunt, maar die zeker ook genoeg plezier met elkaar maakt en de handen uit de mouwen steken als het nodig is. Zo heeft de groep zelf de ontmoetingsruimte geschilderd en ingericht en heeft een aantal leden bijvoorbeeld kookworkshops gehouden op de Open Dag van Bestwijzer en heeft men ook gekookt op de Burendag, tijdens Rondje Best en voor een paar klassen van het Heerbeeck. Daarnaast worden er regelmatig themabijeenkomsten gehouden over persoonlijke ontwikkeling, opvoeding, opkomen voor jezelf of bijvoorbeeld solliciteren. Maar net zo leuk en belangrijk: gewoon samen lekker een bakje koffie drinken en een paar uurtjes gezellig wat babbelen of creatief of culinair bezig zijn."

Rossieau: "Ik zou zeggen, loop op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur eens even vrijblijvend binnen in onze ontmoetingsruimte. Naast Jana en ik, zijn er toch altijd wel zo'n 17 vrouwen aanwezig. Dat is een leuk aantal, maar het mogen er best wel wat meer worden. Al is het alleen al omdat er een paar nieuwe initiatieven op stapel staan waarbij wij alle hulp kunnen gebruiken, zoals een creatief café door en voor de vrouwen zelf en een soepcafé waar iedereen straks mag binnenlopen voor de inwendige mens."

Zin om andere vrouwen uit Best te ontmoeten? Kijk op Facebook: Actieve Vrouwengroep Best, bel voor meer info Jana Pavlova (0499 745 820) of Carla Rossieau (06 113 219 35). Of stap 's woensdags (met uitzondering van schoolvakanties) tussen 10.00 en 12.00 uur even binnen in de ontmoetingsruimte aan de Leemkuilen 61. Je bent van harte welkom. En…neem gerust je vriendin, zus of buurvrouw mee.

Meer berichten