Logo groeiendbest.nl
Foto:

Plaza Fiësta biedt jeugd met carnaval volop vermaak

De jeugd van Best, tot 18 jaar, kan zich met het komend carnaval weer volledig uitleven. Op het plein bij het gemeentehuis wordt weer een tent opgesteld waar jongeren uit hun dak kunnen gaan op de klanken van de ingehuurde dj's. De organisatie van de Jeugdtent is in handen van een speciaal opgerichte stichting Plaza Fiësta. De vrijwilligers kennen het klappen van de zweep, want zij maken al jarenlang deel van het team.

Met burgemeester Hans Ubachs kijken we terug naar de vorige editie van de Jeugdtent. "Het was een aantal dagen volle bak", zegt Ubachs. "Wij waren enthousiast over de samenwerking tussen de verschillende partijen. Er was slechts een bescheiden investering nodig voor een mooi feest in de tent. Volgend jaar carnaval neemt een nieuwe stichting samen met mensen van de LEV-groep de organisatie op zich. De LEV-groep kent de doelgroep en wil met de vrijwilligers de jeugd activeren naar de tent te komen met carnaval. Er is een subsidieverzoek voor een garantstelling binnengekomen, dat nog gehonoreerd moet worden."

Nieuwe stichting
De vrijwilligers, die een nieuwe stichting hebben opgezet, spannen zich veelal al jaren in om de Bestse jeugd een fijn carnaval, van 21 tot en met 25 februari 2020, te bieden. Wim Verbakel is voorzitter, Maikel Janssen secretaris, Samira Janssen bestuurslid en Leroy Kerkhofs penningmeester. "Onder de naam De Tent hebben ongeveer 25 vrijwilligers het jeugdcarnaval georganiseerd", zegt Wim Verbakel. "De meesten maken meer dan tien jaar deel uit van de club. In het verleden hebben wij met verschillende organisaties samengewerkt. Nu doen we het alleen met de LEV-groep." Maikel Janssen gaat het vooral om de sfeer die tijdens carnaval in de Jeugdtent hangt. "Ik ga zelf niet met carnaval op stap, maar ik vind het heel leuk om dit mee te organiseren. Anderen carnaval zien vieren, daar haal ik energie uit. En de samenwerking tussen de vrijwilligers draagt ook bij aan mijn plezier. Gemiddeld halen wij 250 tot 300 bezoekers, in de topjaren haalden wij 500 bezoekers."

Quitte
De insteek van de stichting is om financieel quitte te spelen. "Dat is de afgelopen jaren gelukt, ondanks het feit dat er 's avonds geen alcohol wordt geschonken en reclameborden afwezig zijn", zegt penningmeester Leroy Kerkhofs. "De tent is vijf dagen open, 's avonds voor de jeugd tot 18 jaar. 's Middags kan iedereen terecht in de tent, vooral gezinnen met kinderen zijn welkom. Er staan springkussens voor het vermaak, ook voor kleine kinderen is er vertier. Op zondag vindt de prijsuitreiking van de jeugdoptocht in de tent plaats. Wij zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers en sponsoren. Aanmelden kan via contact@plazafiesta.nl."
Plaza Fiësta kan ook worden gevolg via Facebook, Instagram en Snapchat.

Jongeren
Wim Verbakel is ervan overtuigd dat de tent met carnaval jongeren aan Best bindt. "Ouders kunnen carnavallen terwijl hun kinderen zich vermaken in de tent. Van 19.30 tot 0.30 uur kan niemand de tent uit zonder dat wij dat weten. Dinsdagavond sluit de tent om 0.00 uur. Een half uur voor het einde van de avond kunnen kinderen worden opgehaald. En als er iemand tussentijds naar huis wil, kan dat alleen door telefonisch contact te leggen met de ouders. Whatsappen is niet voldoende, want dan weet je niet wie er antwoordt."

 

Meer berichten