Logo groeiendbest.nl
Efraïm Trujillo. Foto: Ferry Knijn
Efraïm Trujillo. Foto: Ferry Knijn (Foto: )

Bestjazz Invites: Efraïm Trujillo

Op zondag 24 november vindt in Zalencentrum Prinsenhof in Best de eerste editie plaats van het evenement BestJazz Invites, met gastsolist Efraïm Trujillo.

De Backyard Big Band is een begrip geworden in Best en wijde omgeving voor haar verrassende optredens met dans- en luistermuziek voor een breed publiek. Onder de muzikale leiding van Daan Morris brengen ze uiteenlopende muziekstijlen zoals swing, latin en jazz met af en toe een uitstapje naar pop, jazzrock en soul. De Backyard Big Band is al eerder samenwerkingsverbanden aangegaan met gasten zoals Thijs van Leer en Colney Hatch.

Saxofonist Efraïm Trujillo speelt op grote jazzpodia met The Ploctones, The Preacher Men en de New Cool Collective Big Band. Daarnaast heeft hij samengewerkt met het Metropole Orkest en het Jazzorchestra of the Concertgebouw. Momenteel is hij muzikaal leider, dirigent en arrangeur van het Amsterdam Funk Orchestra. Hij is vier keer genomineerd geweest voor de Edison awards met onder andere The Ploctones en Ob6sions en dit jaar heeft hij met zijn groep The Preacher Men de Edison Publieksprijs gewonnen.

Hij heeft opgetreden op het North Sea Jazz Festival in Nederland, het Standard Bank Jazz Festival in Zuid Afrika, het Tokio Jazz Festival in Japan en andere grote festivals en heeft met veel internationale topmuzikanten gewerkt zoals Oleta Adams, Dr. Lonnie Smith, Gregory Porter, George Duke en Chris Potter.

Dit unieke optreden van Efraïm Trujillo met BestJazz organisator Backyard Big Band begint zondag om 15.00 uur. Kaarten zijn vooraf te verkrijgen via www.bestjazz.nl (€12,50), of aan de kassa (€15.-).

Meer berichten