Logo groeiendbest.nl
Winnend Bloaike: De Fleurige Showgarde
Winnend Bloaike: De Fleurige Showgarde (Foto: )

VrijBlijvend Best(s)e Bloaikes Bal: feest voor jong en oud!

Zaterdagavond trok Jeugdprins Giel d'n Urste met adjudanten, raad van ELF en de Fleurige Showgarde als eerste binnen bij het VrijBlijvend Best(s)e Bloaikes Bal. De jeugdige deelnemers -goed voor 2 bloaikes- zorgden voor een gezellige feestsfeer tijdens het binnenkomen van de Pleinplekkers, Klompenheulers, Franken, Prins Adje d'n Twidde met adjudanten en Raad van ELF en de Hofkapel.

De door Carnavalsgroep VrijBlijvend aangeleverde basis bloaikes waren met veel inventiviteit en leuke ideeën tot prachtig creaties omgetoverend in het thema: ELF en werden door alle deelnemers trost getoond tijdens het foto-moment aan het begin van de avond en de Bloaikesparade later op de avond.

Zjuurie 
De jury, Vrijblijvend "Zjuurie" genoemd, bestond uit oud optochtcommissielid Rien van Ossevoort, oud Raadslid Marcel van de Berg en voormalig blèrcommissielid Toon Janssen. Aan hen de niet eenvoudige taak de bloaikes op originaliteit, bruikbaarheid, houdbaarheid en het thema ELF – Carnavalsgroep VrijBlijvend viert haar 11de carnavalsseizoen – te beoordelen. Ook de foto van de groep met het thema ELF werd gebruikt bij de jurering. De bloaikes werden de gehele avond goed gebruikt. Bij binnenkomst kreeg iedereen een borrel Schrobbelèr aangeboden en werden de bloaikes gevuld met een rondje drank, gevolgd door -wat later op de avond- een rondje puntzakken friet. Dit laatste met speciale dank aan Netty Mollen die de Schrobbelér en de friet verzorgde.

Sprankelende collage 
Na de bloaikesparade werd de winnaar bekend gemaakt: De Fleurige Showgarde. De jeugdcommissie die de jonge (nix18) deelneemsters begeleidden ontvingen de prijs – een grote fles Schrobbelèr – voor de prachtige creatie van de Fleurige Showgarde, een kleurige, schitterende en sprankelende collage afgestemd op de kleding en karakters van de dansende jongedames. Het carnavalsplezier straalde van het bloaike af.

Wisseltrofee 
Uiteraard wordt voor de jongedames een passende prijs geregeld. Op de wisseltrofee zal de Fleurige Showgarde worden bijgezet. Deze wisseltrofee zal tijdens ff opwèrme op de vrijdag voor carnaval bij Café d'n Ekker symbolisch worden uitgereikt, waarna deze de rest van het jaar te bewonderen is bij Café d'n Ekker. De Fleurige Showgarde kan dan tevens het rondje drank nuttigen dat nog bij het winnen van het VrijBlijvend Best(s)e Bloaikes Bal hoort.

De prima muzikale invulling door DJ Robbie van de Rijt en de geweldige inzet van Netty en haar team van Café d'n Ekker hebben het VrijBlijvend Best(s)e Bloaikes Bal wederom tot een zeer gezellige en geslaagde avond gemaakt.

Meer berichten