Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen
Foto: Marijke Vermeulen

Pieten kunnen haast niet wachten tot 23 november

Van onze correspondent in Madrid

Bij een bezoek aan de speciale theaterzolder in het kasteel van Sint Nicolaas in Madrid trof ik heel bekende pieten aan, die daar aan het oefenen waren voor hun jaarlijkse optreden binnenkort in Best. Ze waren heel druk bezig en vertelden dat het allemaal zóóó spannend was en dat ze haast niet konden wachten om naar Nederland te gaan. "Het wordt weer zo'n leuke show en we zien zo uit naar de kindertjes in Best", zei Hoofdpiet Pedro, "maar het is ook wel een beetje moeilijk hoor. De pieten zijn best wel zenuwachtig, want er schijnt iets te zijn met een grote machine."

En inderdaad zag ik in een hoek een hele grote machine staan. Waarvoor die was en wat die deed konden de pieten mij niet vertellen, maar piet Martino lachte geheimzinnig. Nee, ook hij wist er niets van af, daarvoor moest ik het maar bij Sinterklaas gaan vragen. "Wel een beetje opschieten hoor", zei hij, "want het lijkt wel of Sinterklaas een beetje vergeetachtig is de laatste tijd." Dat begreep ik best, want als je al zo oud bent als Sinterklaas moet je ook zo veel onthouden. Ik wilde nog van alles vragen aan de pieten, maar die wilden erg graag verder met oefenen en ik mocht niet verder kijken. Heel nieuwsgierig was ik wel geworden en ik ga zeker kijken naar één van de Sintshows binnenkort. En misschien krijg ik dan ook wel een kadootje en lekkere pepernoten.

Tot zover onze correspondent uit Madrid. Je kunt kaartjes voor de voorstellingen voor 6 euro bestellen via de website van Sinterbest: www.sinterbest.nl. Er zijn ook kaartjes met korting te verkrijgen bij één van de PLUS Supermarkten in Best: als je voor 15 euro boodschappen doet krijg je een kortingsbon en betaal je maar 4 euro voor een kaartje. De uitvoeringen zijn als volgt: zaterdag 23 november om 13:00 uur en 15:00 uur, zondag 24 november om 11:00 uur, woensdag 27 november om 13:00 uur en 15:00 uur, zaterdag 30 november om 13:00 uur en 15: 00 uur en zondag 1 december om 11:00 uur.

Meer berichten