Logo groeiendbest.nl
Teun Toebes is 21 november aanwezig bij het Gouden Spoor.
Teun Toebes is 21 november aanwezig bij het Gouden Spoor. (Foto: Tom van Limpt)

Teun Toebes DE MEN To be bij het Gouden Spoor

De maandelijkse ontmoetingen bij CultuurSpoor Best zijn een groot succes. Telkens weer geven de bezoekers na afloop te kennen dat ze genoten hebben. Het Gouden Spoor is elke keer anders, maar steeds gezellig. Niets moet, gewoon aanwezig zijn is voldoende. Voor de derde editie van het Gouden Spoor is Bestenaar Teun Toebes uitgenodigd.

In deze interactieve lezing vertelt Toebes wat hem drijft en laat hij op originele manier de veelzijdigheid van de oudere medemens en de zorg zien. Mensen enthousiasmeren met beelden die ontroeren en blij maken. Geluksmomenten creëren voor mensen met dementie, daar is hij de man voor. Op de vraag wat mensen met dementie nodig hebben antwoordt hij: "Een 'sTeun en toeverlaat." Dat is de naam van zijn stichting van waaruit hij zich op eigentijdse manier inzet voor de maatschappij. Hiervoor won hij in 2018 de Anneke van der Plaats-aanmoedigingsprijs en onlangs de ultieme onderscheiding voor dé jongere die zich belangeloos inzet voor de maatschappij, de George Maduro Prijs.

Toebes studeert daarnaast momenteel af voor HBO-verpleegkunde. Overigens is Teun opnieuw genomineerd voor een onderscheiding, De jonge 100. In de categorie visionairs is Toebes één van de honderd kandidaten. Stemmen kan op s-teun.nl/stem. Het Gouden Spoor met Teun Toebes begint op donderdag 21 november om 11.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Daarna is er nog ruimte voor napraten. De toegang is gratis, en aanmelden kan per mail via receptie@cultuurspoorbest.nl, telefonisch via 0499-372609 of persoonlijk aan de receptie van CultuurSpoor Best.

Meer berichten