Logo groeiendbest.nl
Foto:

Lidwina in Concert

Op 16 november zullen Chris van de Kuilen en Nasim de Haas optreden tijdens Lidwina in Concert. Pianist Chris van de Kuilen en violiste Nasim de Haas hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Brabants Conservatorium. Vanaf het allereerste begin hadden zij een muzikale klik.

Van de Kuilen begon al op jonge leeftijd met pianospelen en won op 18-jarige leeftijd de eerste prijs op het Fontys Concours. Hij combineerde vervolgens de studie piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg met werk als pianist, correpetitor en pianodocent. Een masteropleiding correpetitor aan het Tilburgs Concervatorium rondde hij in 2016 cum laude af. Van de Kuilen heeft er passie voor om het publiek mee te nemen in het verhaal van de muziek en hen de intimiteit van muziek te laten ervaren. Dit doet hij niet alleen door een aansprekende vertolking van de muziek maar ook door een pakkende toelichting erop te geven.

Brabants conservatorium 
Nasim de Haas is op 6-jarige leeftijd begonnen met viool spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in het jong talent aan de HKU Utrecht. Na haar middelbare school begon ze bij Katy Sebestyen aan het Brabants conservatorium aan haar bachelor. Na een jaar stapte ze over naar Chris Duindam en behaalde in 2004 haar bachelor. Vervolgens behaalde ze haar master aan het HKU te Utrecht bij Eeva Koskinen met als specialisatie methodiek voor jong talent bij Joyce Tan. De Haas heeft naast haar liefde voor het maken van kamer muziek een grote passie voor lesgeven. 2008 starte ze haar eigen privé lespraktijk.

Alle stijlen 
In de afgelopen 19 jaar dat Van de Kuilen en De Haas samen op het podium stonden hebben zij het publiek weten te raken met hun samenspel. Hun optredens worden gekenmerkt door het vermogen om de muziek te kleuren met klanken. Van de Kuilen en De Haas voelen zich thuis in alle stijlen. Zij nemen u mee op een muzikale reis van barok en romantiek naar impressionisme en modern en verrassen u met hun gepassioneerde optredens. Tijdens Lidwina in Concert zullen zij stukken spelen van onder andere Rachmaninoff, Dvórak en Manuel de Falla.

Iedereen is van harte welkom op zaterdagavond 16 november. Het concert begint om 19.30 en duurt een uur. Na afloop kunt u gezellig een kop koffie of thee drinken. De toegang én de koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte voor de onkosten. Meer informatie vindt u op facebook.com/Lidwinaconcerten.

Meer berichten