Logo groeiendbest.nl
Flore van Diesen (Kindcentrum De Kiezel).
Flore van Diesen (Kindcentrum De Kiezel).

Vredesposters van kinderen geven stof tot nadenken

Op vrijdag 1 november vond in de Legerplaats Oirschot de afsluiting plaats van de Peace Poster Contest. Deze vredesposterwedstrijd was georganiseerd door Lionsclub Best Oirschot en Museum de Vier Quartieren in Oirschot. Doel was om de leerlingen van groep 7 en 8 uit Best en Oirschot bewust te maken van grote waarde van vrede en vrijheid.

Lions International organiseert deze vredesposterwedstrijd al 32 jaar op rij voor kinderen in de hele wereld. Honderdduizenden kinderen geven in de vorm van een poster jaarlijks uiting aan hun gevoelens over Vrede. Het thema van dit jaar was: Reis van Vrede. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Best en Oirschot konden van medio augustus tot oktober op hun eigen creatieve wijze, in kleur uiting geven aan dit thema. Daarna werden alle posters de hele maand oktober geëxposeerd in Museum de Vier Quartieren.

Winnaars
Uit de 376 ingezonden posters had de jury 12 leerlingen uit Best en Oirschot genomineerd. Tijdens de prijsuitreiking op 1 november maakte juryvoorzitter Ellen Rooijackers bekend wie uiteindelijk de hoofdprijswinnaars waren. Uit de gemeente Best waren dit: 1. Flore van Diesen (Kindcentrum De Kiezel), 2. Aaron Schoonhein (Kindcentrum Platijn) en 3. Angel-Lee Kluitmans (IKC De Paersacker). Uit de gemeente Oirschot waren dit: 1. Annamarie Boer (OBS De Korenbloem), Stan van den Heuvel (Kindcentrum de Plataan) en 3. Philar van Laarhoven (Dalton Kindcentrum AvontuurRijk). Alle genomineerden en prijswinnaars ontvingen uit handen van respectievelijk burgemeester Hans Ubachs (Best) en burgemeester Judith Keijzers-Verschelling (Oirschot) een mooie prijs.

Hoofdprijs 
Hoofdprijs was een middag in de 'Escape cave' van Museum de Vier Quartieren met vrienden. Museum Bevrijdende Vleugels sponsorde alle winnaars en scholen met een aantal vrijkaarten. De winnende posters gaan door naar de districtscompetitie op 12 november en – als ze die winnen – zelfs naar de landelijke en mogelijk nog de internationale competitie.

Meer berichten