Logo groeiendbest.nl
Wil van de Wiel werd afgelopen vrijdag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Foto: Marijke Vermeulen
Wil van de Wiel werd afgelopen vrijdag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Foto: Marijke Vermeulen (Foto: Marijke Vermeulen)

Koninklijke Onderscheiding voor Wil van de Wiel

Na de première van 'Grof Schandaal!', de speciale productie voor het 200-jarig bestaan van Best, ontving Wil van de Wiel een Koninklijke Onderscheiding. Van de Wiel kreeg de onderscheiding omdat hij binnenkort afscheid neemt als bestuurslid van Ons Eygen Landt. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Hans Ubachs reikte de onderscheiding uit.

Van de Wiel is vanaf 1984 toneelspeler bij Ons Eygen Landt. Sinds 1990 is hij penningmeester en figurant. Vanaf 2010 is hij de voorzitter. Onder zijn leiding is de stichting verder uitgebouwd en heeft een sterke groei doorgemaakt. Op dit moment is er een volwassenengroep, drie jeugdgroepen en is er een wachtlijst. Van de Wiel is aanwezig bij repetities en screening van kandidaat-regisseurs. Hij houdt het proces in de gaten en schaaft bij waar nodig. Van de Wiel is ook coördinator PR bij de grote productie in het kader van het 200-jarig bestaan van Best. Hij heeft zich 30 jaar intensief ingezet voor het plezier van heel veel mensen. Door zijn inzet heeft hij de stichting ook financieel sterker gemaakt en naar een creatief hoger niveau gebracht.

Hij verzet bergen werk die voor anderen niet zichtbaar zijn. Het toneel is zijn tweede liefde en dat blijkt uit alles wat hij doet. Daarnaast is Van de Wiel als voorzitter van de Stichting Vrienden van 't Tejaterke kartrekker om zo veel mogelijk nieuwe vrienden te werven. Dat doet hij door het organiseren van vergaderingen, acties te bedenken en zijn sociale netwerk in te zetten. Bij voetbalvereniging Best Vooruit is hij sinds 2014 penningmeester bij de sponsorcommissie. Hij werft nieuwe sponsoren en onderhoudt de contacten met bestaande sponsoren.

Verder is Van de Wiel Suisse bij de jaarlijkse Sint Odulphus processie in ons dorp. Hij regelt de voorbereiding en is verantwoordelijk voor het goede verloop van de processie. Ook collecteert hij jaarlijks voor de Hartstichting.

Meer berichten