Logo groeiendbest.nl
Wendy Vlemminx met haar boek. De voorkant werd getekend door Geert Retera. Foto: Marijke Vermeulen
Wendy Vlemminx met haar boek. De voorkant werd getekend door Geert Retera. Foto: Marijke Vermeulen (Foto: Marijke Vermeulen)

Blogster en columniste Wendy Vlemminx bundelt verhalen in 'Wendy zonder WiFi'

Wat begon met een grappig appverslagje naar een vriendin, is uitgegroeid tot een eigen blog website, een wekelijkse column en nu zelfs een boek. De geboren en getogen Bestse schrijfster Wendy Vlemminx (44) presenteert zondag 17 november in de Buffel aan de Oirschotseweg haar gebundelde blogs met de titel 'Wendy zonder WiFi '.

Positief, grappig, gezellig en vooral heel herkenbaar, zo zijn de korte verhalen van Wendy het beste te omschrijven. Twee jaar geleden stuurt ze noodgedwongen een appverslag – gevalletje van geen tijd om te bellen - naar een vriendin, met daarin de belevenissen rondom haar allereerste boksles. Die vriendin vindt het verhaal zo leuk en grappig geschreven dat ze er bij Wendy op aandringt om het stukje op Facebook te plaatsen. "Zo gezegd, zo gedaan. De reacties stroomden gelijk binnen. Allemaal positief", vertelt de Bestse uitbundig.

Schrijven geblazen
Vanaf dat moment is het schrijven geblazen voor 'Ons Wen', iets wat ze daarvoor eigenlijk nooit deed. Ze zet zelf snel een website in elkaar – appeltje, eitje voor Wendy die al jaren in de ICT werkt – en vult deze met blogs. Verhalen over 'van alles en niks', zoals zij ze zelf omschrijft, fijn en luchtig om te lezen. Ze schrijft liever niet over alle vervelende nieuwsberichten die ons via de media bereiken. "Er is al genoeg ellende en negativiteit op de wereld. Ik houd me liever bezig met de gezellige kanten van het leven. Noem het een 'optimistische tunnelvisie'", lacht Wendy. Sinds vorig jaar heeft de schrijfster, naast haar blog, een wekelijkse column in deze krant. En nu dus ook een groot aantal blogs gebundeld in 'Wendy zonder WiFi'. Vijftig verhalen, over gewone gebeurtenissen uit haar dagelijkse leven. "Korte verhaaltjes die je even snel tussendoor kunt lezen. In een wachtkamer, op het toilet, net voor het slapen gaan. Een ideaal cadeautje voor de feestdagen dus", plugt ze haar boek vrolijk. Vrouwen van rond de veertig zullen de verhalen vooral herkenbaar vinden. "Maar", zo geeft Wendy aan, "ook mannen lezen het. En oudere mensen net zo goed. Wat dat betreft is er geen pijl op te trekken."

Gezelligheid
Aan de hand van de blogs leer je Wendy, ondanks dat ze de diepte bewust niet opzoekt, toch best kennen. 'Ons wen' houdt van een wijntje, haar gezin, gezelligheid, carnaval, wintersport, muziek, seizoenen, Spanje en haar vriendinnen. En heeft dan weer wat minder met lijstjes maken, mokkend winkelpersoneel, klagende mensen, natte nieuwjaarszoenen, shoppen en de grote stad. Kerst vindt ze leuk, net als een borrel pakken, maar een kerstborrel van het bedrijf van haar man, daar ziet ze juist tegenop. En dat resulteert natuurlijk in een lollig verslag. Open en eerlijk, gevat en grappig en af en toe gewoon lekker een klein beetje zuur en sjagrijnig, zoals dat natuurlijk hoort bij een columniste. De informele boekpresentatie start om 14.00 uur. Het boekje is dan te koop voor 10,00 euro in plaats van de reguliere 12,50 euro. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.onswen.com. 

Meer berichten