Logo groeiendbest.nl
Foto: Marijke Vermeulen
Foto: Marijke Vermeulen

Zorgapotheek Best opent vestiging in C'park Bata

De ruimte op de eerste verdieping van C'park Bata is op het moment van dit gesprek nog leeg. Vanaf 2 december moet Zorgapotheek Best hier volop draaien. "In Bleiswijk hebben wij een grote landelijk opererende apotheek", zegt Wilko van Amelsfort, één van de eigenaren van Zorgapotheek Best. "Maar vanuit Bleiswijk klanten bedienen in Brabant en Limburg is logistiek lastig. Daarom openen wij in Best een tweede vestiging."

Vijf jaar geleden startte in Bleiswijk de zorgapotheek. "Er was veel vraag naar onze dienstverlening", legt Van Amelsfort uit. "In vijf jaar tijd zijn wij snel gegroeid. Inmiddels werken er daar 80 mensen. Wij merkten echter dat het bezoeken van onze klanten in bijvoorbeeld Limburg lastig is. Het is vanuit Bleiswijk ver rijden en het verkeer zit ook niet altijd mee. Daarom openen wij in Best een tweede vestiging. Best ligt centraal en de snelwegen zijn goed bereikbaar. C'park Bata ziet er bovendien vernieuwend uit en is duurzaam omdat een oud fabrieksgebouw opnieuw wordt gebruikt. Verder profiteren wij van de grote en lichte ruimte die gelijkvloers is."

Zorgapotheek Best richt zich op het leveren van medicatie aan zorginstellingen. Imke Buitenhuis, projectleider Best: "De relatie tussen zorginstelling en apotheek wordt steeds hechter. Logisch, want de toenemende uitdagingen op het gebied van kostenbeheersing, kwaliteitsborging en de verschuiving van ziekenhuis naar verpleeghuiszorg lijken alleen in gezamenlijkheid succesvol te kunnen worden aangegaan."

Kwaliteit
Voor Zorgapotheek Best staat kwaliteit voorop. "Wij zijn een partij, die kwaliteit levert", vindt Van Amelsfort. "Instellingen willen met ons samenwerken. Instellingen vinden ons door mond tot mondreclame. Wij brengen bij instellingen structuur aan door het opstellen van protocollen. Persoonlijk contact is daarbij belangrijk, wij nemen de klant bij de hand. Dat levert veel synergievoordelen op en de kosten kunnen in de hand worden gehouden. Vanuit onze ervaring kunnen wij aangeven wat wel en niet werkt. Wij werken met digitale systemen waardoor de zorgverleners inzicht hebben in de medicatieverstrekking. Zo worden fouten zoveel mogelijk voorkomen. Wij zijn ook adviseurs en kunnen bij vragen meteen antwoord geven."

Passie
"Zorg is onze passie", vult Buitenhuis aan. "Vaak zie je dat lokale apotheken medicijnen leveren aan een instelling, maar dat is niet hun primaire proces. Wij zijn gespecialiseerd in instellingsfarmacie. De kracht van onze organisatie is dat wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Als voor 15 uur een bestelling in ons systeem staat, wordt de medicatie dezelfde dag nog voor 21 uur bezorgd. En wij leveren op de afdeling van een instelling waar om de medicatie wordt gevraagd."

Zorgapotheek Best start in december met acht medewerkers, maar hoopt ook hier snel te groeien. Buitenhuis: "Wij zijn op zoek naar bezorgers, apotheekassistentes en hulpmedewerkers. Mensen die interesse hebben om bij ons te werken, kunnen zich via sollicitatie@zorgapotheek.nl tot ons wenden." Voor informatie kan men mailen naar info@zorgapotheek.nl.

Meer berichten